Binnenveldse beesten: de patrijs

In alle drukte rond Kunst Wageningen ben ik begonnen met een serie linoprints – tenminste het moet een serie worden – over de Binnenveldse Beesten. Dat onderwerp heb ik niet zomaar gekozen. Dat ik dol ben op beestjes is voor velen geen geheim. En dat ik in Wageningen woon, de stad waar de groenste universiteiten Nederland (en misschien wel van de hele wereld) is gezeteld, is ook bij velen bekend.

Nu woon ik tegen de Campus van de WUR aan, een landelijk natuurgebied met de naam Binnenveld. En daar zitten dus een heleboel beestjes, de Binnenveldse Beestjes die in deze serie door mij worden vastgelegd. Dat is nodig, want de Universiteit wil een weg aanleggen in dit kwetsbare Binnenveld. En dat betekent het einde van de beestjes. En natuurlijk ook van de plantjes en van het genot dat dit gebied oplevert voor veel recreanten.

Voor het allemaal verdwijnt wil ik graag vastleggen hoe rijk dat gebied is. In de hoop dat veel mensen het zien en met mij willen zorgen dat we weg – genaamd Campusroute – er niet gaat komen. (Wil je meer weten, kijk op www.campusroutenee.nl voor alle info.)

De Patrijs

De patrijs is het eerste dier dat ik heb vastgelegd in linoprint. Deze vogel broedt in het Binnenveld. Deze fazant-achtige vogel kwam vroeger heel veel voor in Nederland, maar de populatie gaat hard achteruit.

De eerste delen worden gesneden.

En daar ben ik nog wel even mee bezig.

Hierboven een paar details, hiernaast zie je de patrijs steeds verder uitgesneden worden.

De eerste print met daaromheen twee hoeken van passe-partoutkarton om de uitsnede van het passe-partout te bepalen.

En uiteindelijk wordt de patrijs ingelijst. 

Het eerste Binnenveldse Beest is klaar.

Hieronder zie je welke Binnenveldse Beesten al in een lino zijn verwerkt. De serie groeit doorlopend.
Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*