De 11de plaag

Corona. Het is de laatste tijd vaak onderwerp van gesprek. En dan is het niet vreemd dat Corona ook van invloed is op de linoprints die ik maak. Deze laatste linoprint heeft Corona als stralend middelpunt. Daar omheen vind je de 10 Bijbelse plagen. Corona is zogezegd in mijn visie de 11de plaag.

Wat je hier ziet is de tweede proefdruk. Die is net vers van de pers. Nu geef ik mezelf een paar dagen om er eens goed naar te kijken, zodat ik weet of en zo ja waar ik nog iets aan zou moeten of willen veranderen. Pas dan ga ik de oplage van 12 stuks maken en is de print te vinden in mijn etsy shop.

Deze print heb ik eerst gemaakt met een iets andere grijze tint op de achtergrond en een andere insnijding van het coronaviruselement. Maar daar was ik niet blij mee. De oplossing is dan om een deel van de vorm weg te snijden en een extra vorm te snijden. 

Hierboven zieke de eerste fases van het werk. Het begint met een tekening op het linoleum. Daarna wordt er gesneden, heel veel gesneden. En als alles uitgesneden is maak ik een eerste proefprint. Je krijgt er vieze handen van, maar gelukkig vind ik dat niet erg.

 

Hieronder twee details van de lino.

Na de proefprint heb ik een tweede vorm gesneden voor de grijze achtergrondkleur. Door een tweede kleur te gebruiken krijgt de print meer diepte. En met het grijs wordt het wit witter. Voor je gevoel dan uiteraard, het wit komt meer naar voren.

Hier zie je de print met de tweede kleur. Ik vond alleen de bol niet mooi met die streepjes dus  dat moest anders.

Ik heb een derde vorm gemaakt (en in de tweede vorm de bol weggesneden) zodat ik een ander patroon kon snijden. Stippen. En dat is inderdaad beter.

Na nog een paar kleine aanpassingen is dit de uiteindelijke linoprint geworden. Getiteld “De 11de plaag”.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*