De prints zijn binnen!

een paar maanden geleden heb ik jullie verteld dat ik een linoprint heb gemaakt voor een printuitwisseling, om precies te zijn de 9inhandpressprintexchange. Dave, zelf grafisch kunstenaar in Amerika, organiseert deze uitwisseling al een aantal jaren op rij. Ik volg hem en zag een bericht waarin werd opgeroepen deel te nemen. Ik was gelijk enthousiast, want wanneer je je eigen werk inlevert – in dit geval in een oplage van 15 – zou je 12 werken van andere deelnemers terugkrijgen. En hij zorgt ook nog eens voor een tentoonstelling daar.  

Dit is de print die ik heb ingestuurd.

Leuk en leerzaam!

Leuk! Zo leer je niet alleen het werk van anderen kennen, maar kun je ook nog eens van heel dichtbij kijken en voelen hoe zij werken. Welk materiaal, welke techniek en op welke manier zij omgaan met druktechnieken. Want dat was voorwaarde: je werk moest gemaakt worden in een druktechniek en op “archival paper”. Over dat laatste heb ik eerst met Dave gecommuniceerd, want ik wist niet precies wat dat betekent. Ik ben inmiddels wijzer.

 

Wat ik heb ontvangen

Gisteren zijn de prints eindelijk hier binnengekomen. Door Corona duurde dat langer dan verwacht. En nu heb ik niet iedere dag reikhalzend naar de post uit zitten kijken, maar ik merkte wel dat het regelmatig door mijn hoofd ging: “wanneer zouden de prints komen en welke zouden er in mijn pakket zitten”. Want het leuke is dat een aantal van de kunstenaars tussendoor op social media een stukje van de voortgang hebben geplaatst. En na de sluitingstermijn heeft Dave een mooi overzicht van alle ingestuurde prints op internet gezet, dus je begrijpt dat mijn nieuwsgierigheid met de dag groter werd. Ben je ook al nieuwsgierig? Ja? Dan laat ik je hieronder zien welke 12 prints er in mijn pakket zaten. Ik heb ze ingescand, dus ze zijn niet helemaal zoals ze er in het echt uit zien (in het echt zijn ze nog mooier). Ik ben helemaal blij en ga zeker volgend jaar weer een werk insturen. Ben je nieuwsgierig naar alle inzendingen of wil je ook deelnemen? Kijk op de site van 9inhandpress.

Holly Vincent Bean
Traces
Intaglio with Wax & Thread
Montclair, NJ USA

 

Guillermo Anton Pardo
Saint Roch Pop
Relief
Malaga, Spain

Christie L. Rosenberg
Canal’s End
Photo Intaglio with
A La Poupee & Surface Roll
New Milford, NJ USA

Melody Knight Leary
Foresaken
Photo Intaglio
Norwich, CT USA

Terry Iozzi-Alvare
Out to Pasture
Solar Plate: Intaglio & Relief 
Pittsburgh, PA USA

Hugo Gatica
Blossoming Introspection
Screen Print
Piscataway, NJ USA

Abigail Wilson
Murmuration
Relief
Charlottesville, VA USA

Clay McGlamory
Reflected Surveillance
CMYK Screen Print
Portsmouth, VA USA

Megan Parker
This Head I Hold
Relief
Lakewood, CO USA

Virginia Rougon Chavis
New Normal
Letterpress with Thread
Oxford, MS USA

Vincent Smets
One Step Closer
Screen Print
Bouge, Belgium

Vicki Reikes Fox
First Aid Kit
Relief, 8-Page Book
Montclair, NJ USA

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*