Online videocursus linoprinten

Velen van ons kunnen op dit moment door het Coronavirus even geen sociale activiteiten ondernemen. ook mijn cursussen en workshops zijn – ik hoop tijdelijk – gestopt. Toch kan ik het niet laten om mensen te laten zien hoe leuk het is om creatief bezig te zijn. Daarom heb ik een korte introductiecursus linoprinten gemaakt, die bestaat uit 6 videolessen.

Deze korte introductiecursus kun je nu gratis volgen!

In 6 videolessen laat ik je zien hoe je een linoprint maakt. We beginnen bij het begin, bij het voorbereiden van het linoleum. Dan gaan we van oefenen met snijden naar het maken van een ontwerp, het overzetten daarvan op het linoleum en het uitsnijden. Daarna komt het maken van een proefdruk door je lino met de hand af te drukken aan bod en – als laatste – laat ik zien hoe een lino op de pers wordt afgedrukt.

Je kunt de lessen bekijken zodat je als je het leuk vindt straks een cursus kunt doen en dan dus al de eerste stappen kent of, als je de materialen op de materialenlijst hebt of kunt krijgen, met iedere video meedoen. Dan heb je straks je eerste lino al gemaakt! Natuurlijk kun je ook dan later een cursus volgen, want als je de smaak te pakken hebt kan er nog veel meer met linoleum, een gutsje en wat inkt.


O ja, je moet je wel aanmelden (klik op ‘Get Enrolled”). Na aanmelden kun je inloggen en de lessen volgen. En nadat ik je aanmelding heb ontvangen zet ik je op de lijst voor mijn nieuwsbrief, zodat ik je die kan sturen. Dat is het enige dat ik terugvraag voor je aanmelding.

Ik wens je vast veel plezier met de videolessen.

O, en ken je iemand anders waarvan je denkt dat hij of zij deze korte cursus ook leuk vindt? Stuur de info dan door!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*