Binnenveldse Beesten: de Vos

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, ben ik begonnen met het maken van een serie lino’s met de titel “Binnenveldse Beesten” (lees hier de eerste blog daarover). Het eerste Beest dat is vastgelegd was de patrijs. Die vogels zijn hier in een tamelijk grote populatie te vinden.
Zeldzamer is de vos, maar zeker niet minder fraai. Daarom heb ik die jager vastgelegd. Het is één van de grotere rovers die hier een territorium heeft. Een prachtig dier dat met zijn roodbruine vacht en intelligente ogen altijd mijn bewondering heeft gehad. Zelfs als er hier uit de buurt berichten komen dat er kippen zijn gesneuveld, omdat de vos een maaltje bij elkaar moest scharrelen, dan nog blijf ik het een prachtig dier vinden.
Hieronder zie je hoe de lino van de vos tot stand is gekomen.

De vos, grof getekend op de lino met rechts al de eerste uitsnedes.

Hierboven de verschillende stappen bij het snijden, onderaan links de compleet uitgesneden vorm en rechts dat wat je overhoudt…

Hieronder de eerste afdruk. Uiteindelijk heb ik het donkere stukje onder zijn ogen nog iets bijgewerkt – het lijkt hier net een vos met een boevenmasker – en daarna de definitieve afdrukken gemaakt.

Ingelijst en wel  (en nu zonder masker) houdt de vos nog steeds de omgeving scherp in de gaten.

Hieronder zie je welke Binnenveldse Beesten al in een lino zijn verwerkt. De serie groeit doorlopend.
Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*