MAS project: 42 dingen

Vanavond wordt om 20:00 uur de digitale expositie van “De doos van Kruithof” geopend. Voor dit project hebben Petra Sips en Schrijversharten, het schrijverscollectief, uit Wageningen, een doos gekregen met daarin 42 verschillende items van de verzameling van Kruithof. Op 9 maart hebben 42 Wageningse kunstenaars in de bblthk elk één van de voorwerpen gekregen uit Doos nummer 42 die het MAS, het Museum aan de Stroom in Antwerpen, voor zijn ‘Upcycle-project’ beschikbaar stelde uit de nalatenschap van denker Jaap Kruithof.

Aan de kunstenaars werd gevraagd om met het voorwerp dat ze kregen aan de slag te gaan en het te verwerken tot een kunstwerk. Uit de doos van Kruithof heb ik een stropopje gekregen. De afgelopen weken heb ik dat poppetje meermaals door mijn handen laten gaan en heeft het op mijn werktafel gestaan en op me neergekeken.

 

Metamorfose

Tussen mij en de stropop was geen interactie. Wij hadden het niet zo op elkaar. En dus heb ik besloten om haar een gedaanteverwisseling te laten ondergaan: Visueel in stukjes gehakt en zo een nieuwe figuur laten ontstaan. Het stropopje zelf heb ik uiteraard geen geweld aangedaan. Stropop kan inmiddels kijken naar een aangepaste versie van haarzelf.

De digitale expo die van de werken is gemaakt is vanaf vanavond, vrijdag 15 mei 2020, vanaf 20:00 uur hier te zien.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*