Nieuw: Cursus Linoprinten

Nieuw: Cursus linoprinten

Tijdens de Culturele Ronde vorige week heb ik voor het eerst aangekondigd dat ik een korte kennismakingscursus Linoprinten ga geven. Daarbij leer je in 3 avonden het materiaal kennen, je leert snijden en – uiteraard – ininkten en afdrukken.

Het is fijn om in zo’n weekeinde eens te polsen of er animo is voor zo’n cursus. Er er waren toch een flink aantal bezoekers die interesse hadden in deze korte cursus. En dus reden genoeg om de cursus wat breder kenbaar te maken.

 

Alle informatie vind je op de speciale pagina op mijn site >>

 

Twee cursusblokken gepland
Ik heb twee blokken van 3 avonden gepland, één in juni en één in september/oktober, beiden op de woensdagavond. Mocht je echter zelf een groep van minimaal 6 maximaal 8 personen hebben, dan is het ook mogelijk andere data in overleg af te stemmen. Laat het in ieder geval weten als je interesse hebt, ook als deze data je niet uitkomen, wie weet zijn er meer en kan ik er nieuwe data bijplannen.

 

Efficient werken
Bij de cursus krijg je een setje met gutsjes. Dat doe ik bewust, want zelf heb ik er een hekel aan om in een cursus dingen te doen die ik makkelijk zelf thuis kan doen. In de cursus wil ik weten hoe ik dingen moet doen, waar ik op moet letten en waar de handigheidjes zitten. Dus heb ik bedacht dat we in de eerste les zoveel mogelijk bezig gaan met de techniek van het overzetten van het ontwerp op het linoleum en hoe je het beste kunt snijden. En welke trucjes of handigheidjes je daarbij hebt. En pak je dat snel op, dan kun je in de cursus al een groot deel van je ontwerp uitsnijden. Zo niet, dan maak je dat lekker thuis af.

De tweede avond maken we een proefdruk. Ik laat je zien hoe je dat met de hand kan doen en we maken er een op de pers. Op basis van die proefdruk pas je je linoleum aan waar nodig.

De derde avond is het de avond van de productie. Alles ligt dan klaar om je ‘serie van 3’ exemplaren te maken. Hoef je daarna alleen nog maar een handtekening onder je werk te zetten en het is klaar om in te lijsten. Dat laatste mag je na de cursus ook weer zelf regelen (ook daarvoor geef ik je tips).

 

Wil je meer?
Mocht je na deze 3 avonden helemaal los willen gaan met het linoprinten (wat ik me voor kan stellen want het is zo’n mooi materiaal en je kunt niet alleen met zwart/wit werken maar ook met kleur) dan kunnen we altijd kijken of daarvoor voldoende animo is en een vervolg plannen. Maar laten we beginnen met deze 3 avonden…

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*