Boets, een eigenzinnige kat

Al weer even geleden heb ik een opdracht gekregen om Boets, een eigenzinnige zwart-witte kat, in een linoprint vast te leggen. Boets was helaas alweer ruim een jaar geleden gestorven, maar maakte nog heel erg onderdeel uit van het gezin. Regelmatig kwam hij in de verhalen wel ergens weer tevoorschijn. De herinneringen aan zo’n kat moeten dan natuurlijk ergens een plekje in huis krijgen.
De baasjes van Boets vinden linoprinten een mooie grafische techniek. Heel toevallig zagen ze werk van mij op een van de Social Media kanalen waar ik wat ik maak opzet en zo kwam het contact tot stand. Na een bezoek in mijn atelier waren we het er snel over eens: Boets zou in een linoprint vereeuwigd worden. 
Dochter Eva, waar Boets eigenlijk van was, is heel creatief, dus was het logisch dat zij samen met mij voor de kleurlaag van de print zou zorgen. Dat betekent nadenken over welke kleuren er zouden passen bij de zwart-wit print en die dan ook mengen. En als je dan toch bezig bent, dan natuurlijk ook zelf drukken.
Zo hebben we samen een aantal gekleurde eerste lagen op papier gezet. Eva de gekleurde en ik heb daarna nog een paar minder uitgesproken tinten gedrukt , om in mijn etsy-shop te kunnen zetten. Want dat was de afspraak: Er worden 6 exemplaren gemaakt, waar  zij er één uitzoeken. De de rest is gewoon te koop.

Dit is Boets, een eigenzinnige zwart-witte kat.

Met een mutsje aan de slag om de witte delen uit te snijden.

Alles is uitgesneden, klaar voor de pers.

Eerst moeten de kleuren die op de achtergrond zichtbaar zijn gedrukt worden.

Gelukkig  heb ik hulp: Eva print zelf de kleuren van de print van haar kat Boets.

Natuurlijk hebben we met verschillende kleurcombinaties gespeeld.

Als laatste nog de handtekening erop en Boets is klaar!

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*