Mei was een mooie maand…

Mei was een mooie maand!

Mei was een mooie maand. Niet in de laatste plaats omdat dat de maand is waarin ik ieder jaar een jaartje wijzer word. Ook dit jaar weer. Ik heb me kostelijk vermaakt met een camera en confetti, toeters en een achtergrondkoortje. Maar daar heb je vast wel iets van meegekregen ergens op mijn sociale media. En zo niet, ik heb het filmpje hieronder nog even bijgezet. Je mag het niet missen…

En over dat filmpje en mijn verjaardag: ik had beloofd dat ik dit jaar cadeautjes zou weggeven! De eerste was een korting op de prints uit mijn kattenserie. Het andere presentje was een print van mijn Kikkerprins-lino. Voor degene die me de leukste / meest bijzondere / liefste verjaardagswens heeft gestuurd. In deze nieuwsbrief lees je wie de gelukkige ontvanger van ‘mijn prins’ is.

Verder heb ik de maand afgesloten met een weekje Venetië. Dat blijft toch één van mijn favoriete steden! Daar vind je alles: cultuur, drukte, rust, mooie gehouwen, water, lekker eten, Italianen (ook heel fijn) en het strand op vaarafstand (in 10 minuten ga je van het drukke San Marco plein naar het ruige strand van het Lido als je wilt. Ik heb het dit jaar gehouden op voornamelijk Biënnale (zie je hoe mooi ik kleur bij de kunst in het Arsenale?), kunst kijken en veel praten met mensen uit alle windstreken. Heerlijk! In deze nieuwsbrief vind je een link naar mijn blog met een fotoimpressie van mijn Venetiëweek.

En toen was de maand weer om! Gaat snel he! Het is alweer juni inmiddels. Op naar nieuw werk en nieuwe activiteiten! Tot de volgende nieuwsbrief!

Jarig (geweest)


Ja ja, ik ben weer een jaartje wijzer geworden! En ik heb een gezellig feestje gehouden met confetti, toeters en een achtergrondkoortje. Luister en kijk maar!

Biënnale Venetië

Een weekje verblijven in deze mooie stad is geen straf. En als den de Biënnale is, is het helemaal genieten. Op deze grootste kunstpresentatie in Europa kijk je je ogen uit. De paviljoens en de oude militaire dokken van het Arsenale herbergen dan ook fantastische kunstwerken. En als je daar klaar bent (na twee of drie dagen) zijn er in de stad nog de nodige ruimtes en locaties die bezocht kunnen worden. Tel daarbij op de kanalen, bruggen en ouden gebouwen en je weet dat Venetië nooit saai is! Ik heb een fotoimpressie van wat er zoal te zien is in een van mijn blogs gezet.

Moederdag en Mozaïek

 
O ja, aan het begin van de maand heb ik ook nog een mozaiekbuik afgeleverd als cadeau voor moederdag. Gemaakt op de gipsafdruk van een zwangere dame en veranderd in een object met spiegelmozaïek. Leuk als blijvende herinnering aan een bijzondere tijd. Het hele verhaal lezen? Klik op lees meer.

Kikkerprins

 

Deze maand is de kikkerprins van de pers gekomen: een vriendelijk glibberig amfibietje met een gouden kroon. En natuurlijk met de gouden bal van de verwende prinses in zijn handen. Als ze toch vantevoren geweten had wat die bal en die kikkerprins teweeg hadden gebracht… ken je het sprookje? Het is één van mijn favorieten! Nu dus ook in print vastgelegd.

De winnaar van mijn verjaarsactie!

 

Ja dat was wel even een dingetje. Want er zijn veel berichtjes binnengekomen. Hartverwarmend en erg leuk dat ik zoveel felicitaties mocht ontvangen. Maar daar had ik natuurlijk ook een beetje om gevraagd :-). Nu heb ik om veel berichtjes geglimlacht. gegrijnsd of een warm gevoel van gekregen. Maar er was er één bij die me deed schaterlachten! Waarom? Omdat zij in mijn afwezigheid de dierenschare (inclusief ijzeren reiger) heeft voorzien van feesthoedjes en mij de foto’s toestuurde toe in ik Venetië mijn verjaardag vierde. De winnaar van de print is daarom mijn buurvrouw Annelies Gerritsen is. En nee, niet omdat ze mijn buurvrouw is. Maar omdat speciaal voor mijn verjaardag alles uit de kast heeft gehaald. Een terechte winnaar dus! De blog met het hele verhaal volgt na de overhandiging van de print!

Nogmaals dan aan allemaal voor de leuke berichten! Ik heb er van genoten! En ben me nu al aan het beraden voor volgend jaar (dus bereid je vast voor…).

Cursus (3 avonden) Linoprinten

Tijdens de Culturele Ronde kreeg ik regelmatig de vraag of ik ook cursussen linoprinten geef. Euh… Ja! Vanaf nu wel! En ik begin met een introductiecursus van 3 avonden. Daarin leer je het materiaal kennen, je leert snijden en daarna vertel ik wat belangrijk is bij het in-inkten van je lino en ga je hem zelf afdrukken. In 3-voud. Uiteraard vergeet ik de tips en trucs niet! Ik heb data geprikt in oktober. Kom naar de cursus en maak je eigen linoprint! 

Mei is dus nu voorbij en de komende tijd ga ik me heerlijk in de rust van het atelier terugtrekken om daar in mijn eentje te broeden op nieuw werk. Wie weet kan ik er in de volgende nieuwsbrief al wat meer over vertellen.

Tot de volgende nieuwsbrief! En kun je niet zo lang wachten, lees mijn blog op de site of volg me op facebooktwitterinstagram of Etsy!

Hartelijke groeten,


Ingeborg

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*