Nieuwsbrief Juni 2020

In Mei en Juni werd ik

telkens (prettig) gestoord

tijdens het werk

 

Zoals je weet werk ik al een tijdje vanuit huis. En dat gaat in de regel best goed. Het is heerlijk rustig en ik kan me prima concenteren op de dingen die ik moet en wil doen. Maar dan gebeurt er iets wat alles op zijn kop zet. En dat alles is Croco, mijn nieuwe kat. Ik wilde er al een hele tijd een kat bij. De andere twee ‘geraken op leeftijd’ en dan is het goed om te verjongen, zodat de ‘oudjes’ zo’n eigenwijs kittentje nog op kunnen voeden. En nu met al dat thuiswerken was het het ideale moment. Ik stel je graag voor aan Croco, een leuk en pittig katertje. 

Croco kwam ergens in mei op mijn pad en is – na een weekje wachten tot ie oud genoeg was – bij me ingetrokken. Het is een zeer eigenwijs zwart-wit katertje, vol met streken, maar ook weer ontzettend lief en aanhankelijk. Hij zit bij mij in het thuisatelier regelmatig bovenop het werk, maar dat vind ik stiekem heel gezellig. Wel leidt hij me – prettig – af, dus er is iets minder uit mijn handen gekomen dan ik had gewild. Maar soit, aandacht geven aan Croco is ook heel belangrijk. Tenslotte groeit ie tegen de klippen op (de foto rechtsboven is toen hij net hier binnenkwam, de grote foto links is zoals ie er nu uitziet) en geniet ik zolang het kan van dat knuffelige kitten-stadium.

 

De 11de plaag

Ik ben de afgelopen tijd (samen met Croco) bezig geweest met het maken van een grote lino, geïnspireerd op corona. De lino is inmiddels klaar en heet “De 11de plaag”, hieronder kun je de bloglezen over deze lino. De foto boven laat zien hoe Croco meehielp. Ik heb nog geprobeerd hem eigen potloden te geven, maar helaas was de pen die ik in mijn hand hield telkens aantrekkelijker. En maak dan maar eens een grote lino…

De 11de plaag

In deze coronatijd heb ik het coronavirus als uitgangspunt genomen voor een lino. En ineens zijn er de 10 bijbelse plagen ingeslopen en is corona de 11de plaag geworden.

Lees meer >>

Project Buurtlino

Ik had je al verteld dat ik een buurtprojectje heb gedaan, waarbij een aantal buurvrouwen een lino hebben gemaakt en ik de instructies op afstand heb gegeven. In deze blog zie je het resultaat.

Lees meer >>

Gratis basiscursus lino

Wil je ook een lino maken? Je kunt nog steeds gratis de (digitale) basiscursus linoprint volgen.

Lees meer >>

Hou je gutsen scherp

Scherpe gutsen maakt je werk lichter.  Hoe je ze scherp kunt houden vertel ik je in mijn blog.

Lees meer >>

 

Het is tijd om me weer lekker terug te trekken in mijn thuisatelier. Ik hoop dat Croco me daarbij de komende tijd iets meer met rust laat (maar wel af en toe komt knuffelen en spelen), zodat ik volgende maand iets meer te vertellen heb.

Tot de volgende nieuwsbrief! En kun je niet zo lang wachten, lees mijn blog op mijn siteof volg me op facebook, twitter, instagram of Etsy!

Hartelijke groeten, 

Ingeborg

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*