Mozaïekbuik voor moederdag

Alweer een hele tijd geleden kreeg ik het verzoek iets te doen met een gipsafdruk van een zwangere buik. Desiree had als herinnering aan haar zwangerschap een gipsafdruk van haar buik laten maken. Leuk om later nog eens naar te kijken en aan je kind te kunnen laten zien. 
Ik kreeg de buik in handen en moest ervoor zorgen dat het een object werd dat je graag in je woonkamer zou hangen. Ik kreeg nog een paar steekwoorden mee: mozaïek, niet te veel kleur, beetje retro… En daar moest ik het mee doen.

 

Op basis hiervan heb ik het voorstel gedaan er een spiegelmozaïek van te maken. Omdat je bij een spiegelmozaïek geen verschil in kleur of materiaal hebt, moet je het hebben van de richting en de structuur waarin je de spiegelstukjes knipt en legt. In dit geval heb ik een groot hart op de buik gemaakt met een anker (vader heeft een tijd gediend bij de mariniers) en een kruis. Samen de symbolen voor geloof, hoop en liefde. Verder heb ik zoveel mogelijk de logische lijnen in de vorm benadrukt met de richting van de stukjes spiegel. In de video zie je hoe de buste uiteindelijk is geworden.

Het is een mooie blijvende herinnering geworden aan een hele bijzondere tijd. En een heel bijzonder moederdagcadeau,

Detail

Hier zie je het kruis, het hart en het anker, samen geloof, hoop en liefde

De buste van de zijkant

Een deel van het gestileerde anker is zo duidelijk te zien

En hier is Desiree met “haar” buik! Een mooie herinnering aan haar zwangerschap.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

One comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*