Nieuwsbrief December 2019

De blik op december gericht

November is voorbijgevlogen. Het is de maand waarin ik eigenlijk normaal gesproken al een beetje aan het toewerken ben naar het afronden van het jaar. Dagen worden donkerder, de decembermaand met alle feestdagen komt in het zicht. Dat is precies het moment waarop ik veel werkzaamheden wil afmaken, zodat ik aan het einde van December een week helemaal de ruimte heb om alles te doen dat nodig is om het jaar netjes af te sluiten. Dat zijn vaak administratieve zaken, het opschonen van bestanden en het opruimen van het atelier. Zodat alles op 1 januari weer fris, opgeruimd en nieuw is en ik met een ‘schone lei’ het nieuwe jaar kan starten.

Dit jaar loopt het allemaal echter iets anders. Want naast een drukkere november dan gebruikelijk had ik in december ook nog een expositie gepland. In Cultura in Ede. En een expositie geeft toch altijd extra druk, want alles moet verzameld, nagekeken, ingelijst en beschreven worden. Een lekkere klus die overal tussendoor gedaan moet worden. Dus het was helemaal niet raar om mij deze maand projecten te zien afhandelen, stukken te schrijven, gedichten te maken, met het eigen werk bezig te zijn en tussendoor dus ook nog eens alles voor de expo klaar te hebben. Maar het is volgens mij gelukt: mijn werken staan keurig opgesteld in het atelier, klaar om naar Cultura te brengen. Komende week ga ik alles ophangen en zaterdag 14 december is de opening van de expositie. Daarbij ben je natuurlijk van harte uitgenodigd! Ik exposeer samen met Theo Verduijn.

Expositie Cultura opent op 14 december

Opening expositie
Zaterdag 14 december om 16:00 uur
Cultura Ede
Molenstraat 45
6711 AW Ede

En verder…


Verder heb ik deze maand een nieuw Binnenvelds Beest aan de serie Binnenveldse Beesten toegevoegd en ben ik aan het experimenteren met een lino die “Mijn Maskers” heet.

Een nieuw Binnenvelds Beest

Deze keer is de Haas toegevoegd aan mijn ‘protestserie’ de Binnenveldse Beesten.

Lees meer >>  

Experiment “Mijn Maskers”

Ik heb een linoprint gemaakt van een schilderij dat ik in het verleden heb gemaakt en ben daarop met bladgoud en aquarelverf aan het experimenteren. Zien wat er gebeurt en waar het – uiteindelijk – heen gaat.

Lees meer >>  

Zelf een linosnede maken?

Ook heb ik voor januari en februari weer twee basiscursussen Linoprinten gepland. Wil je leren hoe je een linoprint maakt? In 3 avonden doorloop je het hele proces: van ontwerp overzetten naar snijden en van ininkten tot afdrukken. 

Lees meer >>  

Nu ga ik me even concentreren op volgende week: de expositie. Straks nog een laatste controle en dan hoop ik dat het deze week snel en mooi opgehangen wordt. Zodat ik er de 14e december helemaal klaar voor ben. Ik hoop je te zien in Ede! Tot dan!

Hartelijke groeten, 

Ingeborg

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*