Nieuwsbrief Mei 2020

April, de maand van nieuwe initiatieven

Wat was het een overgang he, van het drukke leven met veel sociale contacten naar pats-boem pas op de plaats maken. Gelukkig hebben we mail, whatsapp en – sinds de coronacrisis – is ook het ‘beeldbellen’ en ‘videoconferencen’ met een noodgang opgekomen. Dus ik heb inmiddels Microsoft Teams, Jitsy, Zoom (heel even, want de beveiliging was toch minder), Skype en FaceTime. Mogelijkheden te over dus om gewoon contact te blijven houden. En voor wat betreft sociale contacten: de eerste virtuele pubquiz is hier al gespeeld met veel buurtjes (hilarisch!). En ook de eerste linocursus heb ik – op afstand – gegeven aan een aantal enthousiastelingen in de directe omgeving. Leuk en leerzaam, niet alleen voor hen maar ook voor mij. Want het vormde het begin van mijn eerste online-linocursus. 

 

Gratis Online-linocursus

5 Enthousiaste buurtgenoten vroegen of ik niet een cursus op afstand kon geven. Iedereen had in de avonduren tijd en ruimte voor andere dingen dan waarmee die tijd gewoonlijk werd ingevuld. Een gewone cursus geven gaat nog even niet en ik vond het een leuk idee. Dus hebben we met Jitsy het eerste contact gehad en heb ik uitleg gegeven – in stappen – wat er gedaan moest worden. En omdat ik dol ben op foto en film en normaal gesproken al veel vastleg, leek het me het ideale moment om eens een korte cursus linoprinten op te zetten. Met instructievideo’s. En dat is gelukt!

De cursus is klaar en staat op de site. En ik bied je deze cursus nu gratis aan! Lees meer in de blog of klik op de afbeelding om naar de aanmeldpagina te gaan.

Raaf en Spots

In de vorige nieuwsbrief liet ik je de eerste twee kleine kleurenprintjes zien, van de uil en de kat. Deze keer twee nieuwe: Raaf en Spots, van een raaf (hoe raad je het) en van een luipaard. In dezelfde stijl als de andere twee maar toch weer heel anders.

En ook deze keer heb ik van beide onderwerpen twee series van elk 10 prints gemaakt, één met een gouden achtergrond en één serie met een oranje achtergrond en een blauwe steunkleur. Net als de anderen passen ze mooi in een ikea RIBBA lijstje. Hoe dat er uit ziet kun je zien in de blog over deze linoprints.

En verder

Deze twee maanden ben ik ook nog bezig geweest met een werk uit de ‘doos van Kruithof”. De filosoof Jaap Kruithof had tijdens zijn leven veel, héél veel spullen verzameld die anderen misschien niet zouden bewaren. Die hele collectie is aan het MAS geschonken en één van de dozen is in Wageningen terechtgekomen. 42 Wageningse kunstenaars hebben ongezien een voorwerp uit die doos gekregen om als inspiratie te dienen of onderdeel te laten worden van een kunstwerk. Afgelopen vrijdag is deze virtuele expo geopend. Lees de blog voor het hele verhaal.

Ik hoop met iedereen dat we snel weer ons gewone leven op mogen pakken. Tot die tijd geldt: blijf vooral nieuwe dingen ontdekken, wees creatief, blijf gezond en zorg goed voor jezelf en anderen!

 

Hartelijke groeten,
Ingeborg

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*