Nieuwsbrief April 2020

Maart, het moment dat de wereld tot stilstand kwam

 

Nadat de eerste paar maanden van 2020 voorbijvlogen, was daar ineens een spaak in het vliegwiel dat onze wereld draaiende hield: Corona. Nadat in januari en februari al de eerste signalen van een nieuwe virusziekte onze kant op kwamen, maar iedereen er nog van overtuigd was dat dat nooit invloed zou hebben op ons deel van de wereld, kwam het ineens veel dichterbij. Voor mij helemaal, want ik had een skitripje naar Noord Italië in de planning, waar ik – zoals ieder jaar rond half maart – met mijn zus de pistes onveilig zou maken. Maar al begin maart leek het ons beter ons niet in de haard van iets onbekends te begeven, waar zoveel verontruste berichten van naar buiten kwamen. En maar goed ook, want tot nu toe zijn we gelukkig gezond en wel.

Thuisatelier

Intussen is het Coronavirus ook ons land binnengevallen en beïnvloedt het onze dagelijkse bezigheden en ons werk. Dat is voor mij niet anders dan voor vele anderen. En dan moet je er maar het beste van zien te maken. Voor mij betekent dat dat ik mijn atelier even heb verruild voor een werkplek thuis. Gelukkig heb ik de ruimte en is ook mijn pers – met wat moeite – verplaatsbaar. Die staat dus nu hier en dat maakt dat ik toch lekker door kan werken. In de hoop dat zaken die in de planning zaten maar zijn geannuleerd op een later tijdstip weer opgepakt kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld mijn expositie in Duitsland waar ik me op had verheugd

 

Waar ben ik mee bezig

Op dit moment maak ik een serie kleurenprintjes, die zijn gemaakt met 3 verschillende linoblokken: één voor de achtergrond, één voor een onderliggende kleur en één voor het zwart. Met de kleuren speel ik een beetje. Ik maak nu overal een versie met een gouden achtergrond van en een versie met een oranje achtergrond.

De eerste twee zijn klaar: de uil en de kat. Van beiden is er dus een gouden (links) en een oranje versie. Ze zijn gemaakt in een oplage van 10 (dus 10 gouden en 10 met de oranje achtergrondkleur) en ze passen mooi in een ikea RIBBA lijstje. Hoe dat er uit ziet kun je zien in de blog over deze linoprints.

En verder

Verder ben ik begonnen met weer een grote print. Met als inspiratie – hoe kan het anders – het coronavirus. Deze print is net als de Medusa Wave (zie de blog daarover) groot, 43 x 43 cm. En hij is nu voor bijna 3/4 uitgesneden, maar dat laatste deel geeft wat hoofdbrekens. Daar ben ik nog niet helemaal uit. Dus hier slechts een klein tipje van de sluier, ik hoop in de volgende nieuwsbrief te kunnen laten zien hoe deze is geworden.

Ook heb ik een print ingezonden voor een printexchange in Amerika. Veel kunstenaars leveren hier een druktechnisch gemaakt kunstwerk, in een oplage van 15 stuks, voor in. Na 1 juni worden deze herverdeeld tussen de deelnemers en krijg ik daarna 12 prints van anderen (op hetzelfde formaat papier) retour. Ik heb er een blogje over geschreven. Leuk om te zien wat anderen maken en geïnspireerd te worden door hoe anderen met de druktechniek omgaan. Ik kan nu eigenlijk al niet wachten, want ben nieuwsgierig wat er straks in de bus komt. Ik laat het jullie weten als het zover is.

Boris de Statue 2020


O ja, door het coronavirus gaat ook het Kampioenschap Noord- en Oost Nederland dat op zondag 19 april zou worden gehouden niet door. Dus mijn Boris – gemaakt in een oplage van 2 – wordt niet uitgereikt.
Het wordt daarmee wel een echt collectors-item 🙂

Zelf een linosnede maken?


Dat kan normaalgesproken! Maar ook hier gooit het Coronavirus roet in het eten. Tot nader order (ik hou 1 juni aan) worden er geen cursussen en workshops gehouden. Mail me als je interesse hebt, dan hou ik je daarna op de hoogte.

 

Het devies de komende tijd blijft: gewoon zoveel mogelijk blijven doorgaan vanaf de thuiswerkplek en hopen dat er snel een einde komt aan de invloed van het Coronavirus op ons dagelijks leven. Tot die tijd: blijf gezond en zorg goed voor jezelf en anderen!

Hartelijke groeten,


Ingeborg

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*