Nieuwsbrief januari 2020

December stond in het teken van de feestdagen

Jonge jonge jonge wat gaat die decembermaand toch altijd snel! Wanneer Sinterklaas in november aankomt in ons land denk ik altijd dat het nog hééééél lang gaat duren voor het jaar afgelopen is. En dan ineens, poef!, is het 1 januari en ligt er weer een mooi nieuw jaar voor ons. Heerlijk! Voor sommigen is januari de maand waarin het zwarte gat – de rust na de drukke feestdagen – zijn intrede doet, voor mij de mooiste maand van het jaar, waarin alles op nul staat en je het jaar dus vanaf die eerste dag kunt gaan invullen. Ik heb mijn lijstje met alles wat ik wil doen in 2020 al bijna helemaal klaar! Natuurlijk neem ik jullie ook dit jaar weer graag mee op mijn ‘creatieve reis’.

Nog even stilstaan bij de feestdagen

Menigeen weet dat ik niet zo van de feestdagen in december ben. Toch heb ik er dit jaar onevenredig veel aandacht aan geschonken. Ik heb namelijk samen met Frits gewerkt aan het produceren van zijn Kerstkaart. Een lino natuurlijk, hoe kan het ook anders. We hebben er een tweekleurige lino van gemaakt, met geel en zwart. Precies de kleuren die bij de kerst passen toch? (Voor iedereen die zweert bij donkergroen, donkerrood en goud, kijk maar eens in de blog hoe sfeervol zwart en geel samen kunnen zijn voor het Kerstfeest).

Niet alleen voor de Kerst is er een lino gemaakt, zelf heb ik een nieuwjaarskaart gesneden en gedrukt. Ook hier zie je twee kleuren (heel donkerblauw en geel) en toch is dit géén tweekleurendruk. Wat het wel is lees je in de blog over mijn nieuwjaarskaart.

 

Expositie Cultura Ede: nog tot 25 januari
& ‘Meet en Greet’ op 11 januari

Mijn werk hangt op dit moment in de galerie van Cultura in Ede. Je ziet er een deel van mijn schilderijen en een aantal (kleuren)linoprints. In deze mooie ruimte komt het werk erg goed uit. Je kunt het een beetje zien in het filmpje dat ik gemaakt heb. Maar het beste kun je het natuurlijk met je eigen ogen komen bekijken. Wil je dan nog wat uitleg van mij, dan kan dat. Ik ben namelijk aanstaande zaterdag van 14:00 – 16:00 uur in de galerie aanwezig om er – als je dat wilt – iets over te vertellen. Ik vind het gezellig als je dan even langskomt! Je bent van harte welkom op deze ‘Meet & Greet’!

‘Meet & Greet’ bij Cultura in Ede
Zaterdag 11 januari van 14:00 – 16:00 uur
Cultura Ede
Molenstraat 45
6711 AW Ede

Een nieuw Binnenvelds Beest

Deze keer heb ik de Rat uitgesneden en gedrukt. Ook deze dieren zitten in het Binnenveld, dus ook die hoort in de serie.

 

De Kerstkaart van Frits

 

Frits heeft een kerstkaart in twee kleuren gemaakt in het atelier. Hoe? Dat lees je allemaal in de blog.

 

Mijn Nieuwjaarskaart

 

En als je wilt weten hoe mijn nieuwjaarskaart tot stand is gekomen, je kunt er alles over lezen in mijn blog

 

Zelf een linosnede maken?

 

Dat kan! In 3 woensdagavonden leer je alles van start tot afdruk. De eerste cursus start al op 15 januari!

Goed, tijd om weer aan het werk te gaan en de gutsen ter hand te nemen. Ik ga beginnen aan de eerste lino van het nieuwe jaar. Volg mijn blog, dan zie je vanzelf het resultaat. En wie weet zien we elkaar bij Cultura in Ede, bij een cursus of ergens anders ‘live’. Tot dan!  

Hartelijke groeten,


Ingeborg

Wil je de komende tijd ook zien wat ik doe? Lees dan mijn blog op de siteof volg me op facebook, twitterinstagram of Etsy! Dan kijk je een beetje over mijn schouder mee.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*