The Raven

Lino “The Raven”

 
Mijn laatste lino is een lino van een raaf. Of eigenlijk van acht raven als je goed kijkt. Deze lino is eigenlijk ontstaan zonder vooropgezet plan – in eerste instantie – maar gewoon door een reststukje linoleum te pakken en lekker even een half uurtje te snijden. Natuurlijk heb ik daarvoor eerst weer even een klein tekeningetje gemaakt van een vogeltje, maar daar heb ik niet echt over nagedacht. Gewoon doen levert soms voldoende inspiratie op voor een nieuwe richting.

 

Nadat ik het vogeltje had gesneden heb ik er een afdruk van gemaakt. Voor de snelheid en het gemak heb ik die onder de kopieermachine gelegd en 4 afdrukken gemaakt. Die weer uitgeknipt, opgeplakt en dat in zijn geheel weer onder de kopieermachine gelegd. Zo heb je een mooie basis om op te tekenen, snijden of alles wat je verder nog kunt bedenken. Allemaal klein, zodat je snel kunt zien welke mogelijkheden en zouden kunnen zijn…

Met de vier vogels in een vierkant dacht ik wel verder te kunnen. Daarom eerst de vogel maar eens wat groter gesneden, om het effect te kunnen zien. Tja, en wat doe je dan als die dan net niet helemaal is zoals je het in gedachten hebt? Juist, dan snij je hem nog een keer. En deze vogel is een echte raaf geworden. Met op de achtergrond bij iedere zwarte raaf een grijze opgewonden versie. Die zijn veren rechtop heeft gezet om indringers weg te jagen. En zo is ie uiteindelijk gedrukt. 

 

Het eerste vogeltje (deze is een cm of 8 breed)

De tweede vogel, al wat groter en dus zijn er meer details mogelijk

Van 1 naar 4 vogels op een velletje papier

Experimentjes met de achtergrond

Dit is de derde en definitieve vogel: de raaf. Je ziet ook de tweede raaf op de achtergrond in zachtgrijs.

Klaar! Nu nog in een lijstje doen.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*