Reductielino Kat 09

Katten, katten, katten. In alle kleuren, soorten en maten. De kat die nu van de pers is gekomen is een beetje een arrogant portretje. Een beetje hooghartig kijkt ie de wereld in. Maar onderliggend zie ik toch ook wel weer een beetje een spottende grijns. Hij doet me in de verte wel een beetje denken aan de grote rode kater van Alice in Wonderland. Die kat met die grote glimlach en die mooie uitspraken. Zoals “als je niet weet waar je heen wilt, maakt het ook niet uit weke weg je gaat”. Om er maar één te noemen. Wil je er meer lezen? Pak dan het boek van Alice in Wonderland er eens bij, het zit vol met deze filosofische overdenksels. Ik hou er van! En van katten natuurlijk 🙂

Dit is de basis, het ontwerp. Hiermee bepaal ik wat ik wanneer moet uitsnijden uit het linoleum.

De kat is getekend op het iets gekleurde linoleum, en de delen die wit blijven zijn uitgesneden.

Hier zitten er al 4 lagen op: lichtgrijs, iets donkerder grijs, zacht terra en een middengrijs.

Dit is het eindresultaat, na 8 lagen.

En ook deze lino heb ik in een lijstje gedaan, zodat ie goed tot zijn recht komt.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*