Reductielino Kat 10

Vandaag de laatste kat in de serie van 10 kleurrijke katten. De laatste, maar je begrijpt dat ik niet beloof dat ik nooit meer katten zal printen. Echt niet! Maar voor nu is het tijd dat de aandacht even naar een ander onderwerp gaat. Maar dat is voor straks. Nu nog even over katten (omdat ze zo leuk zijn :-))
Dit keer een kat waarin hetzelfde blauw zit als bij de vorige, maar de andere tinten zijn nét even wat anders. Ik vind het leuk om daar mee te spelen, zodat ik later kan zien welke kleurencombinaties het mooist zijn. Of – specifieker – die ik mooi vind en die voor herhaling vatbaar zijn. Zo heb ik, als ik dan toch weer een kat ga maken, een soort database van kleurencombinaties waar ik uit kan putten.
Ondertussen heb ik al wel mijn voorkeuren. Welke? Dat vertel ik je misschien in een volgende blog!

Dit is de basis, het ontwerp. Hiermee bepaal ik wat ik wanneer moet uitsnijden uit het linoleum.

De eerste delen zijn uit het linoleum gesneden. Hier begint het mee.

Na 4 lagen lijkt het meer op een alien dan op een kat. Maar het komt goed!

Dit is het eindresultaat, na 8 lagen.

En ook deze lino heb ik in een lijstje gedaan en naast Kat 09 gezet. 

Zo zie  je de overeenkomst in de kleuren.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*