Januari, de fijnste maand van het jaar!

Even lekker terugtrekken
in mijn natuurlijke habitat!

De eerste maand van het jaar is voorbij gevlogen! Januari, een van de fijnste maanden van het jaar vind ik. Waarom? Omdat er aan het begin van zo’n nieuw jaar even ruimte is voor alles wat je zou willen doen. Zo voelt het tenminste voor mij. Nu is dat natuurlijk niet helemaal waar, maar ik heb genoeg tijd gevonden in mijn agenda om de dingen die ik in het atelier wilde doen ook daadwerkelijk te doen. En een groot deel daarvan was drukken, drukken en nog eens drukken. Ik was er knap druk mee, mag ik wel zeggen. Heerlijk om me even terug te trekken in mijn natuurlijke habitat: het atelier. Omringd met tubes inkt, flessen terpentine, rollers en kwasten heb ik heerlijk gewerkt. En dat heeft geresulteerd in een aantal linoprints. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op januari!

Reductielinoprints

Zoals je in de vorige nieuwsbrief hebt gelezen vind ik de techniek van het maken van een reductielinoprint erg leuk. Dat is namelijk best ingewikkeld en daagt me het meeste uit. Bij het maken van de reductielino’s moet ik echt wel alert blijven en is planning en organisatie ook wel een ding. Laat ik dat nu allemaal leuk vinden! Met die techniek heb ik de afgelopen tijd een aantal kleurige katten gemaakt. Het worden er 10, van de laatste twee zijn al een aantal lagen gedrukt, dus de komende weken zul je die wel ergens op mijn blog zien. (Heb je het filmpje met uitleg van die techniek in de vorige nieuwsbrief niet gezien dan kun je hier alsnog kijken).

De eerste 8 zie je hierboven bij elkaar. In een lijstje zijn ze nog leuker vind ik zelf. Ik heb er een aantal op de foto gezet, zodat je kunt zien hoe dat staat.

Wat doe ik in februari?

De komende maand ga ik werken aan een serie die ik ‘architectuur’ heb genoemd. Ik wil een aantal markante gebouwen in Wageningen verwerken in reductielino’s. Hier hebben we op de Campus een aantal mooie voorbeelden van moderne architectuur. Daar zullen er dan ook zeker een aantal van in de serie komen. Welke precies? Dat zie je over een tijdje… Zo’n reductielino kost tenslotte een aantal weken om alle drukgangen klaar te hebben. En dan moet er niets misgaan…

Ik hoop in de volgende nieuwsbrief, begin maart, iets van het resultaat te kunnen laten zien.

Tot de volgende nieuwsbrief! En kun je niet zo lang wachten, lees mijn blog op mijn site of volg me op facebook, twitter, instagram of Etsy!

Hartelijke groeten,

Ingeborg

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*