Mijn maskers

Soms grijp ik bij het maken van een nieuwe linoprint terug op een werk dat ik al eens gemaakt heb. Hier heb ik een schilderij van mezelf, getiteld “Mijn Maskers” opgepakt en aangepast naar een linoprint. En omdat linoprinten een hele andere manier van beeldopbouw vraagt dan het schilderen, komt er dan ook een heel ander werk uit. Dat was ook al eens te zien toen één van de mozaïekcursisten dit werk als uitgangspunt heeft gebruikt voor een mozaïekschaal. Telkens wanneer je een ander materiaal of techniek gebruikt wordt het eindresultaat ook weer heel anders. Kijk maar. 

Je moet het beeld dus op een hele andere manier vertalen. Hier heb ik dat gedaan door te proberen het licht en donker in het gezicht in streepjes te vatten. Zo krijgt het gezicht bolling.

Het leuke van linoprints maken is dat je meer exemplaren kunt afdrukken. Dat heb ik gedaan. Gewoon in zwart wit. En daarna heb ik mijn aquarelverf gepakt en  heb me uitgeleefd. Eerst met oranje (en die heb ik zo gelaten omdat ik die zo wel mooi vond). Maar daarna heb ik het bladgoud gepakt en heb het deel dat ik bij die eerste oranje heb gemaakt in bladgoud gezet. En de kruizen in allemaal paarse tinten, de kleur van de geestelijkheid. Wat het allemaal voorstelt? Dat mag je me gerust een keer live vragen. Je kunt altijd een afspraak met me maken om me in mijn atelier te bezoeken.

In een lijst ziet ie er dan nog mooier uit, met ruimte rondom. Zo ben ik er blij mee.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*