Reductielino Kat nummer 06

Deze keer heb ik een reductielino gemaakt met grijze tinten en rood als accentkleur. Felrood. Een lekkere combinatie, omdat die kleur zo lekker afsteekt tegen al dat grijs. En natuurlijk, het is een kat, dus groene ogen is een voorwaarde. Dus dat moest ook hier. Het beeldformaat is – net als bij de andere katten-reductielino’s 19 x 19 cm.

Je ziet me in de video in de weer met rollers om de kleuren voor iedere laag aan te brengen. Maar de kleine stukjes, zoals het roze neusje, is veel makkelijker om gewoon met de hand te doen. Met de vinger om precies te zijn. Gelukkig is de inkt niet vies en vind ik wat kleur op mijn handjes niet erg (zolang het er met water en zeep makkelijk vanaf gaat). En heel eerlijk: in dit geval – met zachtroze – blijft er ook niet heel veel kleur zichtbaar op de vingers zitten.

Deze lino is opgebouwd in 7 lagen. Hij hoort voor mij een beetje bij kat nummer 05, omdat beiden een blokpatroon hebben dat doorloopt op de achtergrond. Maar als jij dat niet vind is het helemaal niet erg, ze hoeven niet gecombineerd te worden, maar doen het ook goed alleen in een lijstje. Ik heb hieronder een foto van deze lino ingelijst geplaatst, dan kun je zien hoe dat er uit ziet

Iedere lino begint met snijden.

Ontwerp en uiteindelijke print naast elkaar.

De hele oplage (12 stuks) liggen klaar om van mijn handtekening en een nummer te worden voorzien.

In een lijstje, klaar!

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*