Reductielino Kat 05

Video afspelen
Kat nummer 5 is af. Deze keer een geel-met-groene. Het beeldformaat is 19 x 19 cm. Ook dit is weer een reductielino.

Ik word steeds beter in het werken met het linoleum. Je ziet dat de lijnen wat losser worden en ik leer meer met de verschillende lagen te spelen. Was ik in het begin nog zwaar aan het nadenken over iedere laag, inmiddels zit het systeem – of datgene waar ik op moet letten bij het snijden van de delen van het ontwerp – beter in mijn hoofd.

Ik leg graag alles vast – voornamelijk voor mezelf – en vind het leuk vind om terug te kijken op het proces van het maken van zo’n linosnede. Ik ben er tenslotte zo’n drie tot vier weken mee bezig voordat een reductielino met 8 lagen, zoals deze, klaar is. En als je dan toch de beelden hebt is het handig om daar een klein filmpje van te maken. Hierboven zie je hoe deze reductielino geprint is.

Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

Zo ziet mijn werkplek er uit als ik aan het drukken ben.

Dit is het eindresultaat

De hele oplage (12 stuks) net voordat ik mijn handtekening er op ga zetten

En zo staat ‘ie ingelijst op de kast

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*