Reductielino Kat 07

En weer is er een kat van de pers gekomen. Je zou zeggen dat ik daar toch een keer klaar mee moet zijn, maar het spelen met keurtjes is heel erg aan deze ‘kattenkoppen’ besteed. Voor mij is het iedere keer weer een experiment om te zien wat er uiteindelijk van de pers komt. 

Ik maak wel vooraf een ontwerp, waar ik probeer zoveel mogelijk dan al te bepalen wat ik ga doen, en toch betrap ik me er steeds weer op dat ik tijdens het drukken van de eerste lagen soms ineens besluit dat ik iets anders ga doen dan het ontwerp voorschrijft. Vaak betekent dat een ander kleurtje ergens op een laag of net een paar gutslijntjes extra, waardoor de kleuren van een eerdere laag zichtbaar blijven.

Aan het einde van de rit, als het eindresultaat op tafel ligt, kijk ik dan ook weer even goed naar het ontwerp, om te zien of de afwijking die ik heb gemaakt wel de juiste was. En met die informatie kan ik dan aan de slag met de volgende kattenlino. Zo komt er dus nooit een eind aan…

De eerste laag is uit de lino gesneden. Ik heb de lino voor het snijden gekleurd met plakkaatverf, zodat ik goed kan zien wat ik al uitgesneden heb.

De tweede laag wordt gedrukt in een pittige gele kleur. Hier is de lino ingeïnkt voor het afdrukken.

Laag 4 en 5 naast elkaar. De verandering bij elke laag is telkens groot.

Dit is het eindresultaat, na 8 lagen.

En zo staat kat nummer 07 te ‘shinen’ in een wissellijst.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*