Mijn uiltje in druk

Alweer even geleden heb ik een uiltje gesneden in linoleum. Eigenlijk als een soort testje, om te kijken hoe fijn ik met het materiaal kan werken. En ik kan je vertellen dat ook de fijne lijntjes prima afgedrukt worden.

Net als altijd start ik met het tekenen van het ontwerp op het linoleum. Dat linoleum is zachtgrijs van kleur en daarin kun je niet zo goed zien wat je hebt uitgesneden. En dus maak ik het vooraf rood, met stift of met een hele dunne acrylinkt. Dan kan ik zien wat ik al uitgesneden heb. En dat helpt bij het maken van het totale beeld. Want van een schets moet je je niet meer voorstellen dan een tekening van waar de uil ongeveer komt en de richting van de veren. Tijdens het gutsen bepaal je dan de plek van de uitsnedes.

Al een deel uitgesneden. Aan de rechterkant zie je nog hoe de schets op het linoleum er uitziet. Ik heb uiteindelijk besloten de tekst niet te doen.

Ik word op de een of andere manier heel blij van een heleboel afdrukken. Waar hem dat in zit? Ik denk dat het te maken heeft met de herhaling van het beeld, dat vind ik prachtig. Dus bij het afdrukken van een serie móeten ze naast elkaar op tafel. Gewoon, omdat het zo mooi is…

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*