Boris, de stille kracht van Borne

Boris,
de stille kracht van Borne

Na regen komt zonneschijn, en na katten komt… een wolharige mammoet! Logisch toch? Beide zijn aaibaar  en toch ook afstandelijk, krachtig (of bij katten zeg je dan misschien pittig) en beide zijn ze in een linoprint te vatten. En zo zijn we weer terug bij de verbindende factor: mijn linoprints.

 

Bijzonder verzoek

Deze keer heb ik een bijzonder verzoek gekregen, namelijk: “Kun je ook een prijs maken voor onze Living Statues kampioenschappen?” Misschien moet ik daar iets meer over vertellen. In Borne, een prachtig plaatsje in de buurt van Hengelo Overijssel wordt jaarlijks het één na grootste Living Statues festival in Nederland gehouden. Het is het decor van de Living Statue Kampioenschappen Noord- en Oost Nederland. Daar doen ieder jaar meer dan 80 beelden aan mee. En dan bedoel ik geen echte beelden, maar lévende beelden: mensen die net doen of ze een beeld zijn. En vaak zijn ze bedrieglijk echt en schrik je je een hoedje wanneer ze dan ineens en onverwacht tóch kunnen bewegen! Zinsbegoocheling ten top!

 

 Prijs voor de kampioenen

Voor dit bijzondere evenement heb ik de prijs voor de twee kampioenen mogen maken. In twee categorieën wordt er een winnaar gekozen: kinderen en volwassenen. Deze winnaars gaan straks dus met een originele linoprint naar huis, als prijs en als blijvende herinnering aan hun prestatie!

 

Ga kijken!

Het Living Statues Kampioenschap in Borne is echt de moeite waard om te gaan kijken. Op zondag 14 april staan er van 13:00 – 17:00 uur living statues door – met name – de oude kern van het dorp. Sfeervol, gezellig en verrassend, dat zijn de drie woorden die deze dag kenmerken. Ga kijken het is de moeite waard! Entree is gratis! Je kunt er meer over lezen op de site van Borne Boeit.

Ik ben er trouwens zelf niet bij dit jaar (en ja daar baal ik enorm van). Ik heb dat weekeinde open atelier, als onderdeel van de Culturele Ronde WageningenGelukkig is dat twee dagen, dus je kunt zaterdag in mijn atelier komen kijken hoe een linoprint gemaakt wordt en zondag naar Borne om te zien hoe de winnaars de prijs in ontvangst nemen! En als je mij daarvan dan een foto stuurt, ben ik er toch een beetje bij! 

 

Het begint met een (grove) tekening, zodat ik weet waar ik naartoe wil werken. Daarna begint het snijden.

De indruk moet ontstaan dat het een harig dier is, deze Bornse Boris.

De zwarte laag is gedrukt. Iets meer dan de twee die ik nodig heb, want er moet nog een laag op.

Ook  de letters die erop moeten worden uit  linoleum gesneden. Een echt precisieklusje. 

En zo is ie met de tekst in goud eroverheen gedrukt.

Boris ingelijst en klaar om naar de twee kampioenen te gaan  – kids en volwassenen – bij de uitreiking van de prijzen.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*