De bankjes van Iek

Alweer een hele tijd geleden – maart 2017- kreeg ik een mailtje van Iek Zijlstra. Zij was op mijn site terechtgekomen omdat ze u-profielen wilde beplakken met mozaïek en zocht naar info hoe dat te doen. En omdat op mijn site een blog staat met zulke bankjes (kijk hier maar), die eerst op vezelmatjes zijn gemaakt en daarna zijn overgezet op de u-profielen, trok ze bij me aan de bel.
 
Mag ik je vragen wat je voor lijm je gebruikt om het mozaïek op het glasvezelmatje te plakken? Je zou me er enorm mee helpen!

Uiteraard geef ik op zulke vragen graag antwoord, zo ben ik zelf ook vaak aan informatie gekomen. Daarbij is het leuk om je enthousiasme op die manier te kunnen delen.

 

Bijna altijd stilte

Nou beantwoord ik wel vaker vragen en vaak is het dan zo dat je daarna nooit meer hoort of men iets aan je antwoord heeft gehad. Dus was ik blij verrast om – bijna twee jaar later – een berichtje van Iek te krijgen met een foto van het resultaat.  Dat vind ik hartstikke leuk! Dank dus, Iek, dat je de foto van jouw bankjes hebt gestuurd! Erg leuk om te zien en wat van je te horen!

 

Fraai stukje werk

De bankjes zijn een fraai stukje werk. Ze staan te pronken voor haar woning. Ik heb gevraagd of ze het leuk vindt dat ik van haar verhaal een blog maak om op mijn site te zetten. Iek was gelijk enthousiast. Dus hieronder het verhaal van de bankjes van Iek:

Ik ben begonnen met op de computer een ruwe schets maken van de boven en zijkanten.
De lijnen van de schets heb ik daarna op ware grootte per kant van het bankje op resten behangpapier getekend. De stukken op een hardboard gelegd. Huishoudfolie eroverheen, daarna het mesh-matje eroverheen en alles vast getapet met schilderstape. 
Met houtlijm de glasmozaïek erop. Ik werkte naast de kamer van mijn dochter en vaak ’s avonds. Het knippen van het glas moest dus zoveel mogelijk overdag anders maakte het geknip en getik haar wakker. 
 
Natuurlijk heb ik me niet helemaal aan het oorspronkelijke ontwerp gehouden, het was meer een richtlijn. De inspiratie komt zoals het komt en dat is juist zo leuk!

Nog heel erg bedankt voor je hulp en heel veel succes!”

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*