Verslag van een mooi weekeinde

Verslag van een mooi weekeinde

 

Het was een mooi weekeinde. En dan heb ik het niet over het weer, terwijl ook dat mooi was. Zonnig maar koud en daardoor perfect voor de Culturele Ronde. Want daar ben ik twee dagen druk mee geweest. Ik heb mijn atelier – als onderdeel van die Culturele Ronde – twee dagen opengesteld voor publiek. Tijdens deze twee dagen mocht iedereen die dat wilde eens rondkijken op de plek waar het voor mij allemaal gebeurt: mijn atelier. Hier maak ik onder andere mijn linoprints en daar lag deze twee dagen de nadruk op.

 

Demonstratie Linoprinten

Op deze twee dagen heb ik kleine demonstraties linoprinten gegeven. Daarvoor heb ik twee prints gesneden, waarvan er één in zwart-wit en één met een extra gele kleur is gedrukt. Leuk om te doen en eigenlijk weer heel lekker om vanuit dat zwart-witte beeld te werken. En ook leuk om aan de bezoekers te laten zien hoe het linoprinten werkt. Ik heb heel veel leuke, geïnteresseerde bezoekers mogen ontvangen in mijn atelier. Het waren gezellige dagen, de tijd vloog om!

 

 

 

Een filmische impressie

Van de Culturele Ronde 2019 is een filmische impressie gemaakt. Dit is gedaan door De Mobiele Filmcrew, een leuk, jong Wagenings videobedrijf dat bedrijfsfilms, live registraties van evenementen en nog veel meer vastlegt op film. Zij kwamen ook in mijn atelier langs, dus in de impressie hieronder zie je mij ook langskomen. En krijg je gelijk een goed beeld van de Culturele Ronde. Leuk he! Over twee jaar (voorjaar 2021) is ie weer en kun je veel ateliers in Wageningen bezoeken!

Foto’s van alle deelnemende kunstenaars, gemaakt door de CameraClub Wageningen, kun je trouwens zien op de site van de Culturele Ronde. Klik hier >>

 

Boris in Borne

Ook dit weekeinde was het op-één-na grootste Living Statue evenement in Nederland, dat werd gehouden in het Twentse Borne. Hier stonden afgelopen zondag héél véél levende standbeelden. Als prijs voor de twee winnaars van dit kampioenschap – het Living Statues Kampioenschap Noord- en Oost-Nederland – heb ik twee exclusieve linoprints gemaakt, zwart met goudopdruk. Dit is een blijvende herinnering aan de fraaie prestatie die deze twee winnaars hebben neergezet. En een herinnering aan Boris, de wolharige mammoet die de mascotte van Borne is geworden. Hieronder zie je een aantal foto’s van dit bijzondere evenement, waar ik helaas deze keer niet bij aanwezig kon zijn omdat de Culturele Ronde op hetzelfde moment was. Snik. (De volgende keer is het op zondag 19 april 2020 en dat staat al in mijn agenda). Mocht je dit bijzondere evenement ook een keer mee willen maken, kom dan 19 april 2020 naar Borne!
 

De foto’s hieronder zijn gemaakt door Raymond Hofsté (Borne Boeit)

 

 

Genoeg gepraat

Kortom, het was een prachtig weekeinde, waarin ik meer dan genoeg heb gepraat. Dus de komende tijd sluit ik me weer lekker op in het atelier en ga heerlijk in alle stilte aan het werk aan nieuwe linoprints.

 

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*