Printexchange 2020 van 9InHandPress

 

Mijn lino voor de Printexchange 2020 van 9INHANDPRESS

 
Ik heb een kleine linoprint gemaakt van Medusa. Een afgeleide van de grote print waar Medusa op voorkwam. Deze heeft een klein formaat, namelijk 14 x 20 cm. En dat ie niet zomaar. Dat is omdat dat is opgelegd. En normaal laat ik me niet zo heel makkelijk wat voorschrijven, maar in dit geval maak ik een uitzondering. 🙂
 

Ik doe namelijk mee aan de Printexchange 2020, een grafiekuitwisseling die wordt georganiseerd door 9INHANDPRESS. Deze ontwerpstudio, kunstdrukkerij en -uitgeverij organiseert dit evenement jaarlijks. Daarvoor worden grafiekmakers vanuit de hele wereld uitgenodigd om een print te maken op een vastgesteld formaat kunstpapier (20 x 26 cm) en die naar hen op te sturen. Ergens in de loop van dit jaar krijg ik dan 12 andere werken retour, op hetzelfde formaat, allen gemaakt in een druktechniek. Want dat is voorwaarde: je print moet gemaakt zijn in een traditionele druktechniek en er moeten 15 gelijke exemplaren worden ingeleverd. En laat ik nou net Linoprints maken, die vallen onder die traditionele druktechnieken.

Hieronder zie je wat ik heb gemaakt voor deze printexchange. Na 1 juni laat ik jullie zien welke prints er retour zijn gekomen. Ik ben supernieuwsgierig, dat snap je en kan eigenlijk niet zolang wachten! Maar ik ga mijn best doen.

Je kunt zien wat er bij de vorige printexchanges is gemaakt: op de site van 9INHANDPRESS staat per jaar een overzicht. Kik zelf maar: www.9inhandpress.com.

De organisator

 

Dave DiMarchi is de eigenaar van 9INHANDPRESS en de organisator van deze printexchange. Dave is een multidisciplinaire ontwerper en kunstenaar die werkt in onder andere boekdruk en zeefdruk. Ook maakt hij papierproducties en sculpturale boekvormen. Dave zal – als het werk van alle deelnemende kunstenaars is ontvangen – exposities gaan verzorgen van al die werken. Zo kan goed getoond worden hoe divers grafiek kan zijn.

De witte lijnen worden uit het linoleum gesneden met kleine gutsjes

Dit is de print geworden, op 20 x 26 cm Somerset papier

En dit krijgt Dave DiMarchi straks in de brievenbus. Hier zitten ze alle 15 in, genummerd en getekend.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*