Hongerige Wolf

Lino Hongerige Wolf

Een tijdje geleden heb ik een speciale linoprint mogen maken voor iemand in Ede. Speciaal voor haar dochter wilde ze een bijzondere print laten maken. Daarvoor heb ik met hen beiden gesproken over wat hun interesses zijn en wat ze leuk zouden vinden in een lino.
Er waren een paar elementen die naar boven kwamen: natuur, bergen, festivals (ja daar viel de naam Hongerige Wolf, een kunst- en muziekfestival) en kamperen. Uiteraard hebben we over nog veel meer lopen kletsen, waardoor heel langzaam een beeld boven komt drijven. Of in ieder geval de aanzet tot een beeld. 
En dan moet je gaan schetsen. En dat heb ik gedaan, echter mijn werk ontstaat meestal door gewoon aan het werk te zijn. Dus heb ik na de eerste schets een stuk lino gepakt en ben gewoon lekker gaan snijden. En het vreemde is dat snijden bijna een soort meditatie wordt, waarbij er van alles door mijn hoofd gaat. Dat teken ik dan op het lino en kijk er een tijdje naar tijdens het snijden van de andere delen. Zou bepaal ik of het past in het verhaal of dat het weer weggeveegd moet worden. En uiteindelijk ontstaat er dan iets dat ik vooraf niet bedacht kon hebben.

Detail van de bladeren

Dit is de eerste print. Die heb ik gemaakt om even te kijken hoe het geheel er uitziet voor ik het laatste vogeltje ga snijden. En ik merk dat ik de wolf nog iets te hard en te donker vind, dus daar moet ik ook nog iets aan doen. Voor de rest ben ik bet al wel tevreden.

Hier zie je de aanpassingen die ik gedaan heb. De wolf heeft haren, waardoor er meer verschil tussen de wolf en de achtergrond komt. De laatste vogel is een feit en het water in het bergbeekje is iets ruwer geworden (kijk maar naar de vorige versie). Ook het vuur dat voor de wolf loopt heeft betere lijnen. Zo ben ik tevreden.

Er zijn 5 exemplaren van deze lino gedrukt. Daarna is het stuk lino in 5 stukken gesneden, zodat er ook nooit meer afdrukken van gemaakt kunnen worden. Die stukken zitten samen met de prints in een map, met daarop een plaatje in goudinkt van de vogel uit de lino.

In de film zie je hoe de map er uit ziet.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*