Reductielino Kat 02

Dit is de tweede reductielino in de serie katten: Nummer 2. Ik nummer ze maar omdat ik dan een beetje overzicht kan houden. Want de bedoeling is dat er in de loop van de tijd iedere keer weer een kat bij gaat komen. Ik kan zo lekker experimenteren en ontdekken wat het beste werkt en waar de mogelijkheden zitten in het werken met de reductietechniek.
Net als kat nummer 1 heeft ook deze linoprint een beeldformaat van 19 x 19 cm. Ook dit is zoals gezegd weer een reductielino, geprint op mooi dik somerset papier (300 grams).

Bij het bedenken van de kleuren van deze lino moest ik denken aan mijn jeugd. Ooit kocht mijn zus een jasje mer rode en paarse brede banen stof. Dat jasje heb ik me uiteindelijk toe kunnen eigenen en die twee kleuren komen in deze kat terug. Een mooie, niet alledaagse combinatie. Maar voor mij eentje met een betekenis.

Zo ziet deze print er uit in een wissellijst

Een kloddertje roze hier…….! (voor de niet kenners: de kreet van tante Til van de Familie Knots)

De 8 verschillende lagen na elkaar, zodat je de opbouw van het beeld ziet

Met deze roller wordt de lino ingerold met speciale drukinkt

Elke laag hangt  na het drukken zo een paar dagen te drogen

De hele oplage  (12 stuks) op tafel uitgelegd

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*