De beste wensen voor 2019!

Ik wens je een gezond, gelukkig en creatief 2019!

Bijna een nieuw jaar! De Kerstdagen zijn achter de rug en een nieuw jaar staat op de drempel. Nog even en we kunnen weer beginnen aan een mooi – nog onbeschreven – nieuw jaar. Heerlijk vind ik die 1e januari altijd. Alsof je ieder jaar weer een beetje opnieuw geboren wordt en je – net als toen – nieuwsgierig om je heen kijkt om te zien wat er allemaal te ontdekken is. Ieder jaar is zo een nieuw, spannend avontuur.
 

Terugkijken op 2018

De dagen voor het nieuwe jaar, die tussen Kerst en Oud & Nieuw, zijn mooie momenten om op het afgelopen jaar terug te kijken. Iedereen doet dat, getuige de lijstjes die ik overal om me heen zie. Dat begint al bij de top 2000 (heerlijk, met ook dit jaar het beste lied ever op nummer 1!) maar ook ‘de beste boeken van 2018’, ‘het nieuws van 2018’ en zelfs lijstjes waar je het bestaan niet van wist (ik vond een lijstje met de weeknummers van 2018!). Al die lijstjes maken dat je ook zelf even wilt terugkijken op dat (bijna) afgelopen jaar.

Voor mij was 2018 het het jaar van het linoprinten. Eind 2017 heb ik via een crowdfundingactie een rollenpers kunnen kopen en het afgelopen jaar ben ik daar enthousiast mee aan de slag gegaan. Veel linosnijden, ontdekken, proberen af te drukken, weggooien, weer proberen, heel veel vieze handen krijgen en – je raadt het – nog een keer opnieuw proberen. Ik geniet telkens weer van zo’n ontdekkingsreis! Door te doen en te ontdekken heb ik uiteindelijk de techniek onder de knie gekregen. Ik heb tussen al het proberen een filmpje gemaakt waarin ik iets laat zien van het maakproces.

Drukken, drukken en nog eens drukken…


De eerste helft van het jaar ben ik bezig geweest met het verwerken van de beloningen die ik de deelnemers aan de crowdfundingactie in het vooruitzicht had gesteld bij het behalen van het benodigde bedrag. Dat is allemaal klaar, op één na, die ik de komende weken af ga maken. Al met al was het een hele klus waarbij ik regelmatig lino’s drie of vier keer overnieuw heb ‘gesneden’. Maar daardoor was het ook een waardevol leerproces.

Tussen al dat printwerk door ben ik op zoek gegaan naar de techniek die ik het leukste vind en die ik de komende tijd verder wil ontwikkelen. En daar ben ik inmiddels ook uit: het maken van een reductielinoprint is echt helemaal mijn ding. Weten wat dat is? Ik heb een filmpje gemaakt waarin ik het uitleg.

In de reductielino zit voor mij de uitdaging: je moet hierbij vooraf weten wat je wilt maken en in het proces continu alert zijn zodat je niet per ongeluk teveel materiaal wegsnijdt. Want dan kun je de hele serie in de prullenbak gooien

 

Eerste series in mijn Etsy Shop

Inmiddels heb ik een serie reductielino’s gemaakt die ik de komende twee weken op mijn blog zal zetten. En omdat ik mijn werk ook graag ‘aan de man’ wil brengen, heb ik recent een Etsy shop geopend. Daar ga ik proberen aan de hele wereld mijn linoprints te verkopen. Ik vind het spannend! Trouwens, de eerste is al gekocht via Etsy. En die is helemaal naar Amerika toe. Leuk he!

Voor de duidelijkheid: alle linoprints worden door mij zelf met de hand gedrukt, op de rollenpers die ik heb. De reductieprints gaan zelfs 7 of 8 keer door de pers om het beeld op te bouwen. Maar dat had je in de film hierboven natuurlijk al gezien. Alle linoprints worden gemaakt in een beperkte oplage, die altijd vermeld staat op de site.

Ik hoop dat de linoprints in de shop je aanspreken. En ik hoor graag wat je van de shop vindt, want ik moet nog heel veel leren en dus ik krijg graag opbouwend commentaar van shopbezoekers. Jouw input is dus meer dan welkom!
 

Wat brengt 2019?

Helaas ben ik niet helderziend, dus weten wat 2019 brengt doe ik niet. Wel kijk ik vooruit en heb mijn plannen voor het komende jaar klaar! En vanaf 1 januari ga ik er weer hard aan werken die plannen te verwezenlijken. Aan het einde van 2019 kan ik jullie dan laten zien of dat gelukt is. Tussendoor hou ik je graag weer via deze nieuwsbrief op de hoogte.

Ik sluit dit jaar af met je een heel mooi jaar te wensen, in goede gezondheid, met veel geluk en nog meer creativiteit! Ik zie je graag weer in 2019!

Hartelijke groeten,


Ingeborg

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*