Nieuwsbrief Oktober 2019

Binnenveldse Beesten:
de start van een serie

Een paar weken geleden ben ik begonnen met het opzetten van een nieuwe serie linoprints: de Binnenveldse Beesten. Deze serie maak ik een beetje uit protest: hier in Wageningen hebben we het Binnenveld, een groen natuurgebied met landschappelijke waarde. In dit gebied wil men een weg aanleggen. Met de serie wil ik graag laten zien welke rijkdom dit gebied huisvest, wanneer we kijken naar flora en fauna. Waarbij de beestjes natuurlijk mijn favorieten zijn, hoe klein ook.

De eerste print in de serie is ondertussen klaar. En nummer twee, drie en vier zijn ook al ‘in de planning’, maar voor die geprint kunnen worden ben ik eerst nog even flink aan het snijden. Die zie je dus later… Het ontstaan van de patrijs kun je zien in mijn blog. Hier alvast hoe hij er kant en klaar in een lijstje uitziet.

Kunst Wageningen 2019
Verder stond september in het teken van Kunst Wageningen. We hebben weer twee hele mooie dagen gehad, met veel fijne kunstenaars en leuk publiek. Er hing een prettige en enthousiaste sfeer twee dagen lang. Deze keer hebben we met het nieuwe team samen de twee dagen doorgebracht. Marlou en ik stoppen, maar geven Kunst Wageningen met heel veel vertrouwen over aan Kyra en Harry. Hier lees je meer.

Resultaten Cursus Linoprint
Ondertussen is ook de eerste cursus Linoprinten van 3 avonden, die gestart is op 25 september, weer afgelopen. Daar hebben de deelnemers gewerkt aan het maken van een eigen linoprint. Dat betekent ontwerpen, snijden, proefdrukken en ‘echt’ drukken. Ik heb er van genoten te zien wat er in 3 avonden mogelijk is. Iedereen is naar huis gegaan met 4 prints van zijn eigen lino. Of eigenlijk moet ik zeggen: iedereen heeft 4 prints van zijn lino gemaakt en die hangen nu nog even in mijn atelier te drogen. Deze week mogen ze worden opgehaald en daarna kan iedereen zijn eigen werkje inlijsten of weggeven. Stuk voor stuk zijn het kleine kunstwerkjes geworden. Kijk maar! Binnenkort zal ik er ook nog een blog van maken, want er zijn ook filmpjes gemaakt. Maar die moet ik eerst nog even achter elkaar zetten voor ze toonbaar zijn.

Dit zijn de resultaten van de cursus:

Wil je ook een keer zelf aan de slag met linoprinten, er zijn nog twee plekken vrij bij de komende cursus. Niet zelf doen maar wel willen zien wat ik doe? Lees dan mijn blog op de site of volg me op facebooktwitterinstagramof Etsy! Dan kijk je een beetje over mijn schouder mee.

Hartelijke groeten,


Ingeborg

Wil je zelf een keer een linoprint maken? Ook dat kan. In mijn atelier in Wageningen geef ik korte cursussen (3 avonden) om de techniek te leren en een eerste werkstuk af te drukken. Bij de nieuwe cursus van 3 avonden – 23 en 30 oktober en 6 november 2019 – zijn nog twee plaatsen vrij.

Meer info >>

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

* verplicht veld