Nieuwsbrief Juni

 Juni stond in het teken van vogels en insecten

De afgelopen maand heb ik een keer iets anders gedaan dan afbeeldingen van katten maken. Ik ben nog wel steeds het linosneden aan het ontdekken, voor mij de reden om telkens iets anders te doen. Dat spelen met materiaal, onderwerp en vorm vind ik altijd weer heel plezierig. Niet de focus op het eindproduct, maar spelenderwijs ontdekken.

Ook bij de prints van juni is dat zo gegaan. De print met de raven is ontstaan door het snijden van een vogel uit een stukje afvallinoleum. Je houdt altijd van die kleine restjes over en daar moet dan natuurlijk met een guts in gesneden worden. Van dat ene vogeltje kwam het ander. Kijk maar naar de video van de print met de raaf, daar leg ik uit hoe deze ontstaan is. De andere print is een print met het vliegend hert als onderwerp. Beide prints zijn gemaakt in twee kleuren: zwart en een steunkleur. Wel zijn ze heel anders geworden, ondanks dat het formaat gelijk is en ik bij beide een aantal keren de lino heb afgedrukt.

De eerste lino van juni was van de raaf. Maar omdat er 4 raven op een velletje gingen, heet ie “The Raven”. Die mooie zwarte vogel is met al zijn veren mooi uit te snijden. Deze print is toevallig ontstaan, doordat ik een klein vogeltje had gesneden en die een paar keer op een vel heb gedrukt. Dat was aanleiding om een grotere versie met een “betere” vogel te maken (beter want de eerste versie van de raaf was gewoon even uit het hoofd gesneden, de uiteindelijk versie heeft de karakteristieke kop van de raaf gekregen). 
Ik vind insecten prachtig. Een van de meest imposante kevers die – helaas nog maar heel zelden – in Nederland voorkomen is het Vliegend Hert. Zijn naam dankt ie aan de vorm van zijn kaken, die lijken op een gewei. Dat is trouwens alleen bij de mannetjes zo, de dames  hebben kleinere kaken. De larve van deze kever leeft met name van het hout van de eik. De bladeren van deze loofboom zie je terug in de print.

Verder was het een relatief rustige maand. Waarin ik nog wel ben begonnen aan een nieuw project, maar daar kan ik nog niet veel meer van laten zien dan de onderstaande foto. Ik hou het dus nog even spannend! Je ziet al dat dit een gedetailleerd werk wordt, het ijzer dat je op de foto ziet is het voorste deel van de guts die ik gebruik. Volgende maand laat ik je vast meer zien!

Tot de volgende nieuwsbrief! En kun je niet zo lang wachten, lees mijn blog op de site of volg me op facebooktwitterinstagram of Etsy! En wil je zelf een keer een linoprint maken? In het najaar geef ik een cursus van 3 avonden.

Heb je interesse in mijn Linoprints? Ik heb een Etsyshop waar je ze kunt vinden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*