Nieuwsbrief maart 2020

De eerste twee maanden van 2020 vlógen voorbij!

 

Vorige keer schreef ik al dat de Decembermaand hard ging, maar de eerste twee maanden van het nieuwe jaar zijn zo mogelijk nóg sneller voorbijgevlogen. Met de nodige privé-beslommeringen die aandacht vroegen is de nieuwsbrief er even bij ingeschoten. Dus voeg ik de activiteiten van januari en februari nu maar samen tot één nieuwsbrief.  

 

The Medusa Wave

Ondanks alles heb ik de afgelopen twee maanden toch nog wat werk kunnen maken. De grootste uitdaging was voor mij het maken van de lino The Medusa Wave. Een voorstelling waarin Medusa een dubbele rol heeft: als mythologisch figuur en tegelijkertijd in de vorm van de kwallen. Wist je dat die ook wel Medusa worden genoemd? De giftigheid en de tentakels  van de kwallen hebben ertoe geleid dat ze in Spanje, Italië en Portugal “Medusa” genoemd worden. In de blog kun je lezen hoe deze lino is ontstaan. Een filmpje van het proces kun je hieronder zien.

 

Expositie Cultura Ede


Inmiddels is er ook weer een einde gekomen aan de expositie in Cultura in Ede. Het is altijd heel prettig om je werk bij elkaar te hangen, omdat je dan even heel anders kijkt naar wat je hebt gemaakt. Ook hier was dat zo en ik heb erg genoten van hoe het werk in de ruimte hing en er een eigen sfeer aan geeft. De opening was gezellig en men was belangstellend. Ook dat is weer fijn om te merken. Uiteraard heb ik nog even een filmpje van gemaakt, want je wilt dat soort gelegenheden vasthouden. De hele blog over de expo lees je op mijn site.

Een Siamees met strepen

Ik heb een Siamees in Linoprint gemaakt. Met strepen. In twee kleuren. Gewoon, omdat het zo leuk is om te doen.

Valentijnskat

Speciaal voor Valentijnsdag heb ik een kat met een groot rood hart gemaakt. Een leuk presentje voor iemand die je lief hebt. Of gewoon als speciaal cadeautje voor een kattenliefhebber. Zoals ikzelf bijvoorbeeld. Hij is er met extra goud of roze opdruk.
 

The Medusa Wave

Dit is de grote lino waar ik mee bezig ben geweest en waar je hierboven de film van kunt zien. Meer foto’s staan op de blog, onder andere de stadia van het snijden van deze lino.

 

Boris de Statue 2020

Ook dit jaar krijgen de winnaars van het Living Statue Kampioenschap Noord- en Oost Nederland een unieke lino van Boris, het symbool van Borne. Het kampioenschap wordt gehouden op zondag 19 april 2020 en is zeer de moeite waard om te bezoeken.
 

Zelf een linosnede maken?

Dat kan! In 3 woensdagavonden leer je alles van start tot afdruk. 

De volgende cursus start op 8 april 2020 om 19:15 uur.

Ik heb inmiddels erg veel zin om weer een grote lino zoals The Medusa Wave te maken, dus ik ga me daar de komende tijd eens aan wagen. Op Social Media laat ik soms een klein stukje van het proces zien, dus ben je nieuwsgierig, volg me dan! En anders zie ik je misschien bij een van mijn cursussen. dan kan ik je misschien ook besmetten met het lino-virus! Zooooo leuk!

Hartelijke groeten,


Ingeborg

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

* verplicht veld