Zonnige schaal in mozaïek

Gerda kwam naar de cursus met een hoofd vol ideeën. Hoe dat komt? Omdat ik vaak vooraf met nieuwe cursisten bel en ze vraag om alvast na te denken wat ze leuk vinden of wat ze willen maken. Als zij nog geen vastomlijnd idee hebben, geef ik ze vaak als tip mee dat ze op internet en in tijdschriften kunnen kijken en uitscheuren wat ze aanspreekt. Tijdens de eerste les, wanneer we ons over het ontwerp buigen, praat dat makkelijker. Ik zie wat ze leuk vinden en we kunnen daar samen een keuze in maken.

Hier werd de basis een snippertje afbeelding van een frans landschapje, kleurrijk en zonnig.

Met dat als uitgangspunt hebben we een klein schetsje gemaakt, hoe het geheel op de schaal geplaatst zou worden. Het is dan leuk om de vorm van de schaal te gebruiken, en dus wordt de wolk in de lucht een ronde vorm, zodat je het ronde van de schaal terug ziet komen. Wij zien het al op de tekening, straks in het mozaïek wordt het beter zichtbaar.

Na de schetsfase is het kleurenkiezen aan de beurt. Nu kan je dat met dezelfde kleur doen, maar juist om hier in het onderste deel van de schaal het gevoel te geven van een veld met verschillende bloemen, hebben we gekozen voor allemaal verschillende tegeltjes, in roden, oranjes en gelen. Zo wordt het een lekkere bonte mix. Als de kleurkeuze is gedaan, kan er gelegd worden.

En om het idee van dat bloemenveld nog sterker te maken hebben we er hier en daar een millefiori tussengestopt. Millefiori zijn kleine mozaïeksteentjes met een bloemetje. Het Italiaanse woord millefiori betekent dan ook duizendbloemen. Past prima in een bloemenveld toch? 

Na hard werken heeft Gerda haar schaal af. Gevoegd en al ziet ie er zo uit. Van horen zeggen heb ik begrepen dat ie op tafel in de woonkamer staat. En was het eigenlijk bedoeld als fruitschaal, ze is er zo trots op dat er niets, maar dan ook he-le-maal niets in gelegd ma worden! Wij snappen dat wel hoor Gerda! 🙂

Ook een cursus volgen?
Druk op de knop hierboven en bekijk de mogelijkheden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Zonnige schaal in mozaïek

Gerda kwam naar de cursus met verschillende ideeën. Samen hebben we gekozen voor een zonnig Frans landschap, gemozaïekt in een schaal.

Dateaugustus 17, 2018
Created byBorgart