Spiegel in roze en rood

Een van mijn cursisten heeft altijd precies in haar hoofd wat ze wil maken. Deze keer zou het een spiegel worden. Maar niet zomaar eentje, een spiegel in 3D: hij moest ‘bol’ worden. Leuk, denk ik dan, een uitdaging! En dus zijn we aan de weer gegaan met purschuim, om de basisvorm te maken. Op het pur kun je dan een laag polyester aanbrengen waar je weer op kunt mozaïeken. Zie hier de stappen:

Links het proces van kleurenkiezen. Handig om dat vooraf te doen zodat je weet waar je naar toe gaat werken. Rechts de nog natte pur laag. Deze zet uit als ie droogt. De droge laag kun je dan met een mes bewerken tot de uiteindelijke vorm die je wilt hebben. Deze vorm wordt dan bedekt met polyester. Als ook die laag er op zit is het tijd om te plakken met de mozaïeksteentjes. Dat is het leukste gedeelte!

Deze spiegel heeft veel verschillende patroontjes. Juist dat maakt hem zo leuk. Hieronder een kleine collage van de kleuren en patronen, dan krijg je een idee.

En het uiteindelijke resultaat? Dat ziet er zo uit en heeft een prominente plek aan de muur in de woonkamer gekregen.

Ook een cursus volgen?
Druk op de knop hierboven en bekijk de mogelijkheden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Spiegel in rood en roze

Spiegel in roze en rood Een van mijn cursisten heeft altijd precies in haar hoofd wat ze wil maken. Deze keer zou het een spiegel worden. Maar niet zomaar eentje, een spiegel in 3D: hij moest ‘bol’ worden. Leuk, denk ik dan, een uitdaging! En dus zijn we aan de weer gegaan met purschuim, om.

Dateseptember 12, 2016
Created byBorgart