Kameleon in smalti
als begroeting

Elma wilde voor haar zoon – die zijn eerste huis zou gaan betrekken – een bijzonder cadeau maken. Nu was het in dit geval niet zo moeilijk om iets te bedenken: Luuk, de zoon, houdt van enge groene beesten. Hij heeft een paar baarsagamen en had ook in het verleden een kameleon. Dus onderwerp was gevonden. In combinatie met een nieuw huis was het logisch dat die kameleon gecombineerd zou worden met het huisnummer van het nieuwe optrekje. Dat hebben we heel snel op papier geschetst. Daarnawas de werktekening zo gemaakt.

Schets, werktekening en het kiezen van de kleuren voor het mozaïek.

Nu is zo’n kameleon eigenlijk bijna onzichtbaar doordat hij zijn huidskeur aan de omgeving kan aanpassen. Dat effect wilden wij ook hebben. Daarom hebben we de kameleon van smalti gemaakt, een mooi materiaal dat in de oudheid veel gebruikt werd voor grote mozaïeken. Wij gebruiken het op de cursus minder omdat het een duur materiaal is en het zich niet zo makkelijk laat verwerken. Voor de achtergrond gebruikten we glasmozaïek, in dezelfde kleuren als de kameleon.

Door het verschil in hoogte van het materiaal en door het andere formaart van de smalti is de kameleon toch zichtbaar. Komt ook omdat je smalti niet voegt en glasmozaiek wel. Kijk maar naar de foto’s dan zie je de kameleon zitten in het groen.

Het huisnummer – 22 – wilden we eerst in roze maken. Maar bij nader inzien was dat te flets bij al dat groen. En dan zit er niets anders op dan uithalen en opnieuw beginnen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald nietwaar? 

Van roze letters naar een felle rood. Geeft een beter contrast.

Het eindresultaat was zoals we voor ogen hadden. En Luuk? Die was blij verrast en heeft het nummer direct opgehangen. Het prijkt nu op de gevel van zijn nieuwe huis en verwelkomt de bezoekers.

Ook een cursus volgen?
Druk op de knop hierboven en bekijk de mogelijkheden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kameleon in smalti als begroeting

Als je zoon van groene enge beestjes houdt en hij heeft een nieuwe woning gekocht, Wat geef je hem dan? Precies: een huisnummer mét kameleon!

Dateseptember 1, 2016
Created byBorgart