Huisnummer in mozaïek

De familie Dekker woont op nummer 5. En dat willen ze weten. Het standaard huisnummer (je weet wel, zo’n klein wit vierkant plaatje met zwarte cijfers erop) was toch iets te weinig zichtbaar, en als je dan op een mozaïekcursus zit, is de keuze snel gemaakt: het huisnummer wordt vakkundig aangepakt!

Ieder project begint met een schets. Zo ook hier. Maar omdat we hier met tekst te maken hebben, is het handig om op de computer een ontwerp te tekenen en de teksten er daar goed in te zetten. Hoe duidelijker het ontwerp, hoe beter je uiteindelijke resultaat op het ontwerp lijkt. Dus we hebben eerst een beetje getekend en toen duidelijk was wat ze wilde hebben we het ontwerp in de computer gezet. Als het er in staat kun je ook nog met kleuren experimenteren. Dat is bij Wilma niet nodig. Ze is dol op grijs, wit en bruin en de rest van het ‘naturellen-gamma’. Op de foto zie je het ontwerp rechts en de eerste steentjes aan de linkerkant.

Een huisnummer is niet zo heel groot, dus voor je het weet is het klaar! Nu nog ongevoegd, zodat het nog wat rommelig lijkt. Na het voegen is ie mooi strak en kan ie aan de muur.

Helemaal klaar hangt ie te schitteren bij de voordeur. Duidelijk toch? En zie je hoe mooi het schaduwtje om de 5 werkt? Het cijfer lijkt zo bovenop het mozaïek te zitten. Mooi Wilma!

Ook een cursus volgen?
Druk op de knop hierboven en bekijk de mogelijkheden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Huisnummer in mozaïek

Op welk huisnummer ze hier wonen is meer dan duidelijk. Maar dat is ook een wonder met zo’n mooi bord in mozaïek.

Datemaart 22, 2019
Created byBorgart