Mopshond op papier gezet

De schoondochter van Elma had een mopshond. Een schattig diertje dat helaas van ouderdom is gestorven. En daar had schoondochter veel verdriet van, want het was helemaal háár hondje. En wat is er dan leuker – wanneer het grootste verdriet aan het verzachten is – om eens te kijken of je dat hondje op papier kunt zetten. Want hoewel ik eigenlijk mozaïekcursussen geef op dinsdag, vind ik het ook prima als iemand een keer iets anders wil doen, en help ik daar graag bij.

Hierboven zie je links de onderschildering met aquarelpotloden, waar we mee beginnen. Zo heb je al snel een mooie ondertint voor alle losse haartjes.Er wordt gewerkt op speciaal papier met een bruinige kleur. Als de ondertekening goed droog is (en dat duurt een paar dagen) worden de afzonderlijke haren en de details getekend (op de foto rechts), een heerlijk werkje waar je je hoofd even bij kunt laten wegdromen. Als de tekening klaar is wordt de achtergrond met een softpastel verder ingevuld. 

Zo ziet ie er van dichtbij uit. Net echt toch? En op de foto hieronder Elma met het ingelijste portret. Prachtig gedaan Elma!

Ook een cursus volgen?
Druk op de knop hierboven en bekijk de mogelijkheden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Een mopshond op papier gezet

Een mopshond op papier? Ja hoor, gewoon getekend en levensecht! Mooi gedaan door Elma als cadeau voor haar schoondochter.

Dateapril 12, 2018
Created byBorgart