Bed & Breakfast Het Torentje

Binnenkort wordt Bed &Breakfast Het Torentje in Wageningen geopend. Ik kreeg van de eigenaren een telefoontje met het verzoek of ik – op korte termijn – een mozaïek kon maken voor in de dakkapel op één van de kamers. Het betrof hier een mooi rond gewelfje in een authentieke dakkapel. En daar moest een tegelmozaïek in komen. Zonder voorstelling, eenvoudig alleen maar met blauwtinten, om een beetje een Portugees gevoel aan de ruimte te geven.

 

 

Dus, foto’s gemaakt, maten genomen, een mal voor de twee ronde delen gemaakt en aan de slag gegaan met tegels. De rechte stukken zijn op plaatmateriaal gemaakt, en konden zo eenvoudig bevestigd worden. De ronde koven zijn gelegd op matten, die in twee delen in de koof zijn bevestigd. Daarna zijn de overgebleven randen met de hand ter plekke ingelegd. Zo ontstaat de mooiste aansluiting tussen het hout en het mozaïek. 

Het mozaïek is daarna met wit afgevoegd. Ik ben gewoonlijk een voorstander van antracietkeurige voeg, maar omdat hier de hele ruimte wit is, ook de balken waartussen het mozaïek geklemd is, heeft wit de voorkeur. Op die manier lijkt het namelijk of de rest van de ruimte door wordt getrokken in het mozaïek. Bij antraciet zouden het op zichzelf staande onderdelen worden.

Het mozaïek zit er helemaal in maar is nog ongevoegd.Door het voegen wordt het opgeschoond en één geheel.

Het eindresultaat! Aan de rechterkant zie je het mozaïek in de koof boven het raam

Hier zie je wat een voeg met het mozaïek doet. Achteraan is het nog onbevoegd en lijkt het rommelig, Het voorste deel is gevoegd met een witte voeg, en dat maakt dat het mozaïek wordt opgeschoond en door de kleur van de voeg één geheel vormt met het wit geschilderde houtwerk.

Hieronder de complete kamer. Aan de rechterkant zie je het mozaïek in de koof boven het raam

Wil je ook een project laten uitvoeren?
Druk op de knop hierboven en bekijk de mogelijkheden.

Vind je dit leuk? Vertel het verder!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Bed en Breakfast Het Torentje

In één van de kamers van Bed & Breakfast Het Torentje heb ik een blauw mozaïek mogen maken. Voor een Portugees effect.

Dateaugustus 19, 2012
Created byBorgart