Een portret van uw huisdier laten maken

Hoe het begint...

Een portret laten maken begint vaak met één telefoontje. U belt mij en ik hoor van u wat u wilt en kan dan aangeven welke stappen we moeten volgen om een mooi portret te maken van uw (huis)dier. Ik zal tijdens het gesprek zo goed mogelijk proberen uw wensen in kaart te brengen. Op basis van het gesprek – als het u een goed gevoel geeft – gaan we verder.

Afspraak

Ik kom bij u langs om het dier te zien, te ‘voelen’ en er mee te praten. Alleen zo kan ik er achter komen welk karakter het dier heeft en kan dat dan met behulp van de foto’s die ik op dat moment maak goed op het doek zetten. Tenslotte zegt een foto niet alles. En ik vind het een uitdaging het dier zo te portretteren dat hij als het ware lijkt te spreken.

Techniek

De portretten worden gemaakt op doek met acrylverf. Als het doek klaar is krijgt het een mat vernislaagje en eventueel kan ik een sierlijst voor u bijleveren (tegen meerkosten). Dat kan variëren van een eenvoudige baklijst tot en met een brede, zwaar vergulde sierlijst.  Dit gaat uiteraard in nauw overleg, want het schilderij moet passen in uw woning.

Formaat

Ik werk gebruikelijk op formaat 50 x 50 cm. Daarop kan één portret. Wanneer u meerdere dieren op één doek wilt hebben dan kan dat, ook een ander formaat is bespreekbaar. Over de prijs en de mogelijkheden maak ik vooraf duidelijke afspraken.

Betaling

Het maken van een portret is een zaak van vertrouwen. U vertrouwt het mij toe een portret van uw favoriete huisdier te maken, ik vertrouw erop dat u aan het einde tevreden zult zijn met het resultaat. Dat betekent dat ik pas bij aflevering een betaling van u verwacht.

Levertijd

In de regel is een portret tussen 6 - 8 weken na het maken van de foto’s klaar. Soms staan er echter meerdere portretten op de ezel en kan ik die termijn niet halen. Ik geef bij de opdracht aan wat de geschatte levertijd is. Wilt u iets geschilderd hebben voor een speciale gelegenheid, geef dat s.v.p. tijdig aan. Ik probeer daar dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Aflevering

Het portret kan als het klaar is in Wageningen worden opgehaald. Zo delen we de reiskosten: ik kom voor de foto’s naar u en u komt het werk hier halen. Opsturen doe ik niet, dat vind ik te onpersoonlijk. Het schilderij is tijdens het werken toch ook een beetje mijn kindje geworden. Daarom wil ik het schilderij graag persoonlijk overhandigen. Uw reactie is daarbij mijn beloning.

Vragen?

Heeft u na al deze info nog vragen? Bel me, dan kan ik proberen ze zo goed mogelijk voor u te beantwoorden. Voorbeelden van portretten vindt u onder dierenportretten in de navigatiebalk.

Borg