Giclées

De schilderijen die ik maak zijn vaak groot van formaat. Omdat ik dat mooi vind en omdat het lekker werkt. Schilderen lijkt dan op sporten. Nu heb ik in de afgelopen jaren gemerkt dat er vaak positief wordt gereageerd op mijn werk, maar dat er ook gelijk een opmerking wordt gemaakt dat het te groot is voor bij hen in huis.

Dat is voor mij de reden geweest dat ik gekeken heb naar een mogelijkheid om de werken te reproduceren. Technieken om dat te doen zijn de laatste jaren heel erg verbeterd en op basis van adviezen van collega kunstenaars en een aantal gesprekken met bedrijven ben ik uitgekomen bij de giclée. Met een giclée is het mogelijk mijn wert kleiner maken dan ze in werkelijkheid zijn, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. En als prettige bijkomstigheid is de prijs dan ook een hele andere dan die van een origineel werk.

Wat is een giclée

Een giclée is een moderne variant van een litho, soms ook wel 'pigmentdruk' genaamd. De term giclée is afgeleid van het Franse werkwoord 'gicler', dat stralen of vernevelen betekent. Met een grote speciale printer worden de beelden op hoogwaardig papier en met een hoge kwaliteit inkt geprint. De detaillering en de lichtechtheid van het werk wordt hiermee voor 100 jaar gegarandeerd. Ik werk op German Etching 300 grams papier, omdat dat naar mijn mening het mooiste kleurbeeld geeft.

Mijn giclées

Mijn eerste giclee is inmiddels een feit. Die zie je hieronder in het overzicht staan, samen met de maat waarin het werk te verkrijgen is en de oplage. Ik houd de oplages bewust klein, zodat de giclee redelijk exclusief Heb je interesse? Bel of mail me!

De giglées worden zonder lijst of passepartout geleverd, zodat je zelf precies die lijst kunt kiezen die past bij het interieur.

Giclée

Omschrijving en prijs

Duivelsstier 50 x 60 cm

Oplage: 20 met certificaat
Formaat: 50 x 60 cm
5 cm witrand
300 grams Hahnemühle German Etching

Prijs: € 325,-

Duivelsstier 38 x 45,5 cm

Oplage: 20 met certificaat
Formaat: 38 x 45,5 cm
2,5 cm witrand
300 grams Hahnemühle German Etching

Prijs: € 245,-