Even voorstellen...

Mijn naam is Ingeborg Leeftink. Borg voor hen die me goed kennen. Ik ben opgegroeid midden in de bosrijke Achterhoek. Wellicht stamt uit die tijd mijn voorkeur voor 'gewone' zaken, zoals de dieren en planten die daar alom tegenwoordig waren. Volgens de verhalen zat ik als kind al met mijn neus op de grond om maar niets te missen van alles wat zich daar afspeelde. Die nieuwsgierigheid naar de natuur is dan ook vaak de inspiratie voor mijn schilderijen. Dieren en planten zijn vaste elementen. En de laatste tijd doet ook de mens steeds vaker zijn entree op mijn doeken.

Van al die 'natuurlijke' onderwerpen is er één die mijn speciale aandacht heeft: katten. Mijn eigen katten worden natuurlijk regelmatig aan het doek toevertrouwd, al dan niet in een realistische weergave. Zij zijn in ieder geval op veel van mijn schilderijen prominent aanwezig.

In de galerie op deze site vindt u een kleine selectie van mijn werk. Wilt u mijn werk in het echt bekijken, of met me van gedachten willen wisselen voor een opdracht, dan bent u van harte welkom in mijn atelier. Wel graag even een afspraak maken.

Dierenportretten

Naast mijn vrije werk schilder ik in opdracht portretten van (huis)dieren (kijk onder de knop dierenportretten).

Andere zaken

Buiten met verf en penseel werk ik graag met andere materialen en technieken; onder andere keramiek, glas, edelmetaal en mozaïek. Als het aan mij ligt wordt alles wat ik in handen krijg omgezet in kunstzinnige gebruiksvoorwerpen of objecten.

Scarabesque

Mijn creativiteit zet ik ook in om anderen te stimuleren creatief bezig te zijn. Voor groepen organiseer ik kunstzinnige evenementen, waarbij creativiteit het middel is om denkprocessen op gang te brengen. Nieuwsgierig? Kijk op www.scarabesque.nl